BİR İNSAN, BİR LİSAN

BİR İNSAN, BİR LİSAN
vspace=1
vspace=1
vspace=1
gundemeregli.com-
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Orman İşletme ekipleri yoğun program gerçekleştirdi.

Yenice İlçesi Karakırıklar Mahallesinde, Yenice İşletme Müdürlüğümüz personeli, Karakırıklar ve Karşıyaka Mahalle muhtarlıkları ve mahalle sakinlerinin de katılmış olduğu bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Yenice Orman İşletme Müdürü Şevket Eraslan, Yenice Orman İşletme Şefi Kadir Pekal, Karakırıklar ve Karşıyaka Mahalle Muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

Toplantıda İşletme Müdürü Şevket Eraslan, İşletme Müdürlüğü çalışmaları ve FSC ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi.

BİR LİSAN BİR İNSAN

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ile Karabük Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İngilizce eğitimine, İşletme Müdürlüğümüz personeli tarafından katılım yoğun olmaktadır.

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Konferans Salonunda 11.03.2013 tarihinde başlayan ve 3 ay sürecek olan İngilizce eğitimi, Halk Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği Oğuzhan Örenli tarafından verilmektedir.

Gölcük Orman İşletme Şefliğinin 37 nolu bölmesinde Silvikültür Şube Müdürü Lütfi Kızılyel, Şube Mühendisi Mehmet Kardil, İşletme Müdürü Esra Karali, Müdür Yardımcısı Şenol Çakmaklı, işletme şefleri ve muhafaza memurlarının katılımıyla, genç meşcerelerde uygulanan bakım tedbirleriyle ilgili uygulamalı eğitim semineri düzenlendi.

 Seminerde sıklık bakımı, ilk aralama ve budama ile ilgili teknik bilgiler verildikten sonra, örnek alanlarda uygulama yapıldı.

ÜRETİM TATBİKATI YAPILDI

12.03.2013 tarihinde Gölcük Orman İşletme Şefliği çalışma alanındaki ormanlarda, İşletme ve Pazarlama Şube Mühendisi Davut Çebi, Dirgine İşletme Müdürü Esra Karali, İşletme Müdür Yardımcısı Şenol Çakmaklı, İşletme Şefleri, muhafaza memurları, kooperatif başkanları ve kooperatif üyelerinin katılımıyla üretim tatbikatı gerçekleştirildi.

 

 

Eğitimin ilk bölümünde pratik bilgiler verildikten sonra ikinci bölümde araziye çıkılarak uygulama yapıldı

 

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Yenice Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı Kavaklı İşletme Şefliği ile Bölge Müdürlüğümüz Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şubesince, Yosun (Barbula convoluta) Envanteri ve Hasat Planı Yapım Çalışmaları tamamlandı.

 

Çalışmaların ilk bölümünde Yosun ( Barbula convoluta)  bitkisinin bulunduğu bölmeler tespit edildi. Deneme parselleri alınarak parsellerin verim gücünün hesaplanması için 1 x 1 m2 alanda yosunlar toplanarak  yaş ağırlıkları tespit edildi.

45 bölmede yapılan envanter çalışmalarından sonra Hasat Planı yapıldı. Kavaklı İşletme Şefliğinde 120 Ha. lık yosun alanı olduğu ve yıllık 850 ton yosun servetinin olduğu tespit edildi.

 

Bu yıl Mayıs-Haziran döneminde üretime geçilmesi planlanan sahada yıllık ortalama ¨ 100.000 katma değer sağlanması planlanmaktadır.

SIKLIK BAKIMI YAPILDI

Yenice Orman İşletme Müdürlüğü, Yenice Orman İşletme Şefliği 10 ve 11 nolu bölmede sıklık bakımı ve budama, Balıkısık Orman İşletme Şefliğinin 46 nolu bölmesinde de ilk aralama bakımları ile ilgili tatbikat düzenlendi.

 

Tatbikata Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Lütfi Kızılyel, Şube Müh. Mehmet Kardil, İşletme Müdürü Şevket Eraslan, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ve üretimde çalışan işçiler katıldı.

Tatbikatta Yenice İşletme Müdürü, açış konuşmasını yaptıktan sonra, Yenice İşletme Şefi Kadir Pekal, bölmedeki çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Lütfi Kızılyel, Genç meşcere bakımlarında dikkat edilecek konulara değindikten sonra, sahada deneme alanı alınarak istikbal ağacının seçimi, alandan çıkarılması gereken fertler, korumaya alınacak fertler belirlenmek suretiyle tatbikat yapıldı.

Daha sonra karaçamda budama tatbikatı yapıldı. Öğleden sonra da Balıkısık İşletme Şefliği 46 nolu bölmede ilk aralama tatbikatı yapılarak tatbikat sona erdi.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2013, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER