Bu kadarı da pes! Bu binaya 3.5 Milyon istiyor?

Bu kadarı da pes! Bu binaya 3.5 Milyon istiyor?

Bu kadarı da pes! Bu binaya 3.5 Milyon istiyor?
 

Kdz. Ereğli İlçesinde duble yol ve köprülü kavşak yapımı için arsasına verilen istimlak ücretini az bulan vatandaş, evi için öyle bir fiyat istedi ki; karayolları şaştı kaldı.
Kdz. Ereğli-Zonguldak yolu inşaatının Ömerli Mahallesinde yapılan duble yollar sebebiyle bu bölgede bulunan arsa ve evler karayolları tarafından tek tek istimlak edilerek yıkıldı. Ancak yol kenarında bulunan metruk bir binanın Sahibi Hasan Demircan (73) ruhsatlı olan evi için karayollarının verdiği 750 Bin TL’lik istimlak ücretini beğenmeyip, 3.5 Milyon TL istedi. Bu talebi kabul edilmeyen Demircan, binanın yıkılmasına karşı çıktı. Yapılan ikna görüşmelerine rağmen kararından vazgeçmeyen Demircan, Karayolları Genel Müdürlüğü’nü mahkemeye verdi ve yol çalışmalarını geçici olarak durdurdu.
Karşılıklı açılan davalar sürerken duble yol ve köprülü kavşak yarım kaldı.

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi ile Zonguldak istikametini kullanan sürücüler için yaşanan belirsizlik adeta çileye dönüştü. Karayolları, tehlike oluşturan bu durum karşında soruna geçici çözüm bulmaya çalışırken, olan bu güzergahı kullanan sürücülere oldu.
Durum karşında tepkileri dile getiren sürücüler, adeta isyan ederek şunları söyledi:
“Yol kenarındaki metruk binaya, bu para istenir mi? Bu resmen fırsatçılık değil de, nedir? Bir vatandaşın yaptığı itiraz sebebiyle yolda tüm çalışmalar durdu. Açıkçası bina kullanılmayan ve terk edilmiş bir bina. Hatta camları olmayan binaya mal sahibinin yol çalışmaları esnasında, değerini artırmak için plastik doğrama yaptırdığı da ileri sürülüyor. Kimsenin yaşamadığı ve bu kadar değeri olmayan binaya devlet bu parayı neden versin? Bu para herkesin vergileri ile ödeniyor. Bu fiyatlara nerede bina var? Özellikle böyle metruk bina. Pes doğrusu” şeklide tepkilerini dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 12:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yazık
Yazık - 7 yıl Önce

Aç gözlü insanlar çok

SIRADAKİ HABER