Buğlem kansere yenildi

Zonguldak'ta yaşayan Kaya ailesinin en küçük çocuğu olan ve ilik nakli olan 4 yaşındaki Buğlem, hayatını kaybetti.

Buğlem kansere yenildi

Çaydamar Mahallesinde yaşayan 28 yaşındaki Barış Kaya ile 26 yaşındaki Bilay Kaya’nın iki çocuğundan en küçüğü olan 4 yaşındaki Buğlem Kaya, kanserle mücadelesine yenik düştü. İki yıl önce karın şişliği ve kabızlık şikayetiyle hastaneye başvuran ailenin kızlarına “Nöroblastom” teşhisi konulmasıyla dünyası yıkılan ve yaşam mücadelesi veren minik Buğlem dün gece saatlerinde Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde hayatını kaybetti.

Yaklaşık 2 yıldır kanser tedavisi gören ve bir sene önce İstanbul’da özel bir hastanede ilik nakli yapılan 4 yaşındaki Buğlem Kaya küçük yaşta hayata tutunamadı.

“EVLADIMIZI BIRAKMAMAK İÇİN, ELİNDEN TUTMAK İÇİN SONUNA KADAR UĞRAŞTIK”

İlik nakli sonrası kızlarının iyileşeceği ümidiyle çabaladıklarını anlatan acılı baba Barış Kaya, Buğlem ilk zamanlar biyopsi oldu. Ameliyat oldu. Sonra biraz ümitlerimiz artmıştı. Ameliyattan sonra ilik nakli için İstanbula gittik. Kırkıncı gün hastalık aynı bölgede tekrar etti. Yeniden ameliyat olma durumu oldu. Zonguldaktaki doktorumuzun yanına geldik. Kemoterapi yeniden başladı. Hastalık kemik iliğine sıçradı. Değişik kemoterapiler kullanıldı. Hastalık artık vücudunu yavaş yavaş sarmaya başlamıştı. İlaçlara tepki vermemeye başladı. En son yaklaşık 10 gün önce akciğer filmi çekilmişti. Oraya da bir sıçrama olduğu görüldü. Solunum yolu sıkıntısı oldu. Dün gece 22.30 civarında nöbet geçirdi. Yaklaşık bir saat sonra da kaybettik. Evladımızı bırakmamak için, elinden tutmak için sonuna kadar uğraştık. Ama olmadı. Dünya hali, bizim elimizden bu kadar geldi. Küçük çocuklarda bu hastalık daha etkili olduğu için hastalık vücudunu daha çabuk sardı. Buğlemin başlangıçtan sonuna kadar destekte bulunan Çaydamar Mahalle Muhtarımız Mehmet Zamana ve kampanyada destek veren herkese teşekkür ediyorum. Dualarını esirgemesinler diye konuştu.

Hastane morgundan alınan Buğlem Kaya’nın cenazesi Zonguldak Belediyesine ait cenazesi nakil aracı ile helallik alınmak üzere Çaydamar Mahallesindeki baba evinin önüne getirildi. Burada yapılan törenin ardından Buğlem Kaya, Beycuma Beldesine bağlı Karadere köyünde toprağa verildi.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER