Burcu'nun Sesi oldular

Burcu'nun Sesi oldular

Burcu'nun Sesi oldular

 

Kıbrıs’ın en işlek Caddesi’nde eşi tarafından katledilen Burcu Okumuş (23)’un cinayetine tepki göstermek amacıyla  Ereğli İlçesinde yürüyüş düzenlendi.

Bugün saat: 14.00’da Kdz. Ereğli Atatürk anıtı önünde bir araya gelen yüzlerce vatandaş hep bir ağızdan kadın cinayetlerine “hayır” dedi.

Ellerindeki Dövizlerle “Kadına şiddete hayır, yeni Burcular Ölmesin”” yazıları taşıyan kalabalık anıt önünde basın toplantısı düzenledikten sonra sahil bandında protesto gösterisine devam etti.

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Burada aile adına konuşan Burcu Okumuş’un ablası Sibel Akçakaya, yaptığı açıklamasında;  Toplantının siyasi bir toplantı olmadığına dikkat çekilerek, şu görüşlere yer verildi:

“Amacımız kardeşimiz, evladımız ve en önemlisi bir insan olan Burcu ve onun gibi cinayete kurban giden kadınlarımızın sessiz çığlığını buradan duyurmak. Bu olay sadece basit bir kadın cinayeti değil.  Planlayarak tasarlayarak gencecik bir in sanının vahşice katledilmesi.

Burcu 23 yaşında gencecik hedefleri ve hayalleri olan geleceğe umutla bakan yaşamı çok seven bir öğrenciydi. 18 Nisan Salı günü saat: 10.45’de te Kıbrıs’ın en işler caddelerinden birinde herkesin gözü önünde defalarca bıçaklanarak hunharca öldürüldü.

Kadına yönelik şiddet bir insan hakları ihlali olmasıyla birlikte bireyi aileyi ve toplumu derinden etkileyen bir ruh halidir.  Şiddetin ve cinayetin herhangi bir nedeni olmaz olamaz.

“HASTALIKLI ZİHNİYET”

Kadınlar erkeklere verilmiş emanet olarak gören cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın mensubu olarak Burcu kardeşimize böyle bir ölümü reva gören hastalıklı zihniyeti kınıyoruz.

Bugün ki hukuki yaptırımların neticesinde uygulanabilecek en büyük cezanın katile verileceğine ve ilahi adalete inanıyoruz. Kadına psikolojik ve fiziksel şiddete her zaman karşı olan ve bunu sık sık dile getiren Burcu aynı kadere kurban olmuştur.

“ARTIK SON BULMALIDIR”

Yaşanan bu acı olayı politize eden insanlarda farklı algı yaratmaya çalışan zihinlerde en az onun katili kadar acımasız olduğunu düşünüyoruz ve halkımızın buna gereken cevabı vereceğine inanıyoruz.  Her zaman inandığımız ve olmasını temenni ettiğimiz kadına her türlü şiddetin artık son bulmasıdır.

Bize gerek Kıbrıs’tan gerekse Türkiye’nin her yerinden sosyal medya ve telefonla ulaşan desteğini esirgeyemem herkese, burada bulunan bütün halkımıza teşekkür ediyorum. “ dedi.

Gerçekleşen protestoya Türk Metal sendikası da destek verirken, düzenlenen basın toplantısı sonrasında havaya özgürlüğü temsil eden beyaz güvercin bırakıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2017, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER