Çakır'dan Devlet Hastanesi'ne ziyaret

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım üniteleri için personel taleplerini takip edeceklerini söyledi. Ereğli Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Vildan Türkeli de günlük 4 bin hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini ifade etti.

Çakır'dan Devlet Hastanesi'ne ziyaret

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır,  partisinin ilçe yöneticileri, gençlik ve kadın kolları yönetimi ile birlikte Ereğli Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Vildan Türkeli’ne ziyarette bulunarak sağlık hizmetleri konusunda bilgi aldı.

Halkın kendilerinden birtakım talepleri bulunduğunu ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Çakır şöyle konuştu:

“Yoğun bakımlar malum, sağlık alanında bölgemizde en büyük eksiğimiz. Yeni yatırım yapılacak özel sektörlerde olduğu gibi, kamunun da burada yoğun bakımları bir bir açma gayretindeyiz. Bu anlamda eksiklerimiz varsa bunlar konusunda elimizden geleni yapmak isteriz.

Saat dörtten sonra poliklinik hizmeti verilmesi konusunda talepler var. Hastanelerimiz de yoğun. Gönüllü doktorlarımızla zamanı daha uzun kullanma amaçlı neler yapılabilir. İstimlaktan dolayı yolumuz bekliyor. Yoksa köprülü kavşağı bitirseydik yol kısa sürede bitecekti.  Ödeneği, parası hazır, müteahhit güçlü.  Mesai saati çıkışında da vatandaşlarımız hizmet alabilse vatandaşımıza çok büyük hizmet olur.”

 “ALTI YOĞUN BAKIM İÇİN ALTYAPI HAZIR”

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Vildan Türkeli yoğun bakım yatak sayısını arttırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:

“ Altı yataklı bir yoğun bakım çalışmamız var.  Altyapısını hazırladık, yatakları, yeri monitörleri tamam. Bakanlık izin verip denetlemeye gönderdiği an onları açacağız.  Genel sekreterliğimiz de bu konuda yoğun çaba harcıyor. Bir ay içinde açabiliriz. Hemşire sıkıntımız var personel desteği bekliyoruz.

Birinci basamak yeni doğanımız var.  Çocuklar için de yenidoğan dışındaki grubu büyük yoğun bakımda takip edebiliyoruz. Bir tanesini ona ayırdık. Özellikli b ir birim gerekmiyor onun için. Birinci Basamak yenidoğanımız için on yataklı bölümümüz var.”

Türkeli,  akşam dörtten sonra poliklinik hizmeti vermek konusunda ön çalışma yaptıklarını dile getirerek, “ Hekim sayısı önemli bunda. Hekim sayısı artarsa ki bize birkaç hekim gelecek. Onlar geldikten sonra neler olmasın? Temel branşlarda bunu yapabiliriz” dedi.

GÜNDE DÖRT BİN POLİKLİNİK HİZMETİ

Türkeli, hastanede verilen hizmetleri anlatırken ise “Acilimiz belli dönemlerde sayımız sekiz yüz, dokuz yüzü buluyor ama genellikle sayımız beş yüz, altı yüz arasında. Bir salgın varsa artıyor. Fındık zamanları artıyor. Poliklinik sayımız en yoğun pazartesi, dört bini buluyoruz. Onun dışında üç bin, dört bin arasında.  Kozlu’dan gelen, Akçakoca’dan, Alaplı’dan gelen hastalarımız var” ifadelerini kullandı.

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, yoğun bakımlarda ihtiyaç duyulan personel konusunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 17:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
İLKBAHAR
İLKBAHAR - 7 yıl Önce

İCRAAT LAZIM FATİH BEY İCRATT.

MEHMET
MEHMET - 7 yıl Önce

HASTANENİN BAŞHEKİMİ YOK DAHA .YALANDAN MUHABBETİ BIRAKIN .ATANAMAYAN BİR BAŞHEKİM VAR.YAZIK YAZIK

SIRADAKİ HABER