ÇEBİ Medya'ya, kitabını hediye etti

Osmanlı ve Cumhuriyet arşivlerinden yararlanarak bir süre önce piyasaya çıkan kitabıyla Ereğli ve Alaplı tarihine ışık tutan Yazar Burhan Akbaş, ÇEBİ Medya grubunu bünyesine yayın hayatını sürdüren Gündem Gazetesini ziyaret etti.

ÇEBİ Medya'ya, kitabını hediye etti

SALNAME TEK TEK DERLEDİ

Ereğli ve Alaplı tarihi ile ilgili çalışmalar yapan Salnamelerden derlediği yazısı ile Bölge tarihinin gizli kalmış yönlerini aydınlığa kavuşturan Akbaş, eserler hakkında kullanılan bir tabir olan Salname hakkında yaptığı araştırmaları adı altında topladığı kitabını; Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yasin Ören, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz İsmail Yasin Akçın ve Editörümüz Arda Uçar’a takdim etti.

ÖNEMLİ KAYITLARI İÇERİYOR
1977 yılında Kdz. Ereğli İlçesinde doğan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Öğretmeni olarak mezun olan Akbaş, kendisi ve yazdığı kitap hakkında bilgiler verdi. Tarih öğretmeni olarak Alaplı’da görev yapan ve halen Alaplı tarihi ile ilgili çalışmalarına devam eden Akbaş, gazete çalışanlarına kitap hakkında Alaplı tarihi adlı bu çalışma Osmanlı ve Cumhuriyet zamanı eski harfli yıllıklardan, Ereğli ve Alaplı ile ilgili kısımlar günümüz harflerine aktarılarak oluşturuldu. Şehir tarihi, ekonomik faaliyetler, nüfus, köyler ve daha birçok konuda mühim kayıtları içermektedir.” diye konuştu.

Böyle bir eseri hazırlamasından ve kendilerini ziyaret etmesinden dolayı Alaplı tarihi adlı kitabın yazarı Burhan Akbaşa teşekkür eden Ören, duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER