ÇUFALI: TÜRK MİLLEETİMİZ DİM DİK AYAKTADIR

ÇUFALI: TÜRK MİLLEETİMİZ DİM DİK AYAKTADIR

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü konulu Konferans düzenlendi. Üniversite Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenen Vali Mustafa Tutulmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Rektör Mustafa Çufalı ile daire müdürleri ve davetli topluluğu katıldı. Konferans şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı söylendi ve akabinde 15 Temmuz şehitlerimiz için Kur-an'ı Kerim okundu.

ÇUFALI: TÜRK MİLLEETİMİZ DİM DİK AYAKTADIR

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı, hain darbe girişimini lanet dedi ve Türk milleti olarak bundan sonra hiçbir şekilde bu ve benzeri girişlere izin vermeyeceklerini altını çizdi. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mustafa Çufalı, “Biz bir birimize düşürmek isteyen el birliği ile azimle f16 savaş uçaklarına tanklara karşı halkımız elinde özgürlük inancı olarak karşı koyduk. Bazı devletlerde olan olaylar kahramanlık olarak gösteriyordu. Bizim milletimizin bunların önüne geçerek tanklar paletlerin önüne geçerek f16 savaşlarına direndiler. Özgürlük şehadet aşkıyla bu olayı atlattık. Bizim tarihimiz de görmediğimiz bir olaydı bu. Meclisimizi de bombaladılar.  Sabaha kader bu olayı engelleyerek 251 şehit verdik. Türk milletimiz dim dik ayakta olacak. Gazilerimize şifalar dilerim.”dedi.

KILIÇ:HALA TRAVMA YAŞIYORUM

Aynı zamanda 15 Temmuz gazisi olan Dr. Öğretim Üyesi Cihat Kılıç, 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik konulu konferans verdi ve 15 Temmuz sürecinde yaşadıklarırı ve darbeler tarihi ile ilgili bilgiler anlattı. 15 Temmuz Gazisi Cihad Kılıç, “Bende o gün ailemle birlikteydim. 10:30 gibi telefon aldım. Ben Etimesgutta oturuyordum. İstanbul’da köprüler asker inmiş. Kardeşime söyledim hemen hazırlandık. Kızılay’a geldik. Halk ailesiyle birlikte oraya geldi. Bir yandan da F-16 yanımızdan geçiyordu. Tank arabaların üzerinden geçiyordu. Akıl almaz olaylar yaşadık. Bir kaç tanesi tanklarla gezen arkadaşlarımız var. Halk geri adım atmadı darbeciler geri adım attı. Asker üni forması giyen hainler bizlere ateş ediyordu. İstiklal marşını okuyorduk. Bir kaç kişi tankın altında kalarak öldü. Hala travma yaşıyorum”şeklinde konuştu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER