EĞİTİM SEN: “MADIMAK NE İLK NE DE SONDUR”

EĞİTİM SEN: “MADIMAK NE İLK NE DE SONDUR”

EĞİTİM SEN: “MADIMAK NE İLK NE DE SONDUR”

Karadeniz Ereğli Eğitim Sen Temsilciliği Yürütme Kurulu, 27 yıl önce Sıvas’ta Madımak Oteli’nde 33 yurttaşın katledildiği ve tarihe Madımak katliamı olarak geçen olayın yıl dönümünde, katliamın faillerinin dönemin siyasi iktidarınca korunduğunu ileri sürdü.

Karadeniz Ereğli Eğitim Sen Temsilciliği Yürütme Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, “Sivas Katliamını Unutmadık, Unutmayacağız! Katliamların Hesabını Barışın, Kardeşliğin, Emeğin Ülkesini Kurarak Soracağız!” ifadelerine yer verilerek şunlar kaydedildi:

“2 Temmuz 1993’te yaşanan Sivas Katliamı’nın üzerinden 27 yıl geçti. Yirmi yedi yıl önce Madımak Oteli’ne düşen ateş yüreğimizi dağlamaya devam ediyor.

Bundan tam 27 yıl önce;  günler öncesinden gazete yazılarıyla, hedef göstererek, provokasyonlarla katliamı hazırlayanlar aydınlarımızı, “yaşasın şeriat” sloganları eşliğinde, yakarak katletmiştir. 

Ülkemizin aydınlık yüzü 33 canımızın bilime, aydınlığa, cumhuriyet fikrine, seküler yaşama düşman Ortaçağ zihniyetinin temsilcileri tarafından canice yakılarak aramızdan koparıldığı Sivas-Madımak katliamı ne ilk ne de son katliamdır.

Çünkü farklı inançları, kültürleri, kimlikleri bir zenginlik değil, tehdit olarak gören tekçi-otoriter zihniyet yeni katliamlara davetiye çıkarmaya devam etmiştir.

Sivas Katliamı’ndan sonra 19 Aralık, Gazi, Roboski, Reyhanlı, Suruç başta olmak üzere pek çok katliam yaşanmıştır. Milyonların eseri Gezi Direnişi’nde gençlerimiz sokak ortasında katledilmiştir. Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı 10 Ekim Ankara Gar Katliamı ile yüreğimize 103 bıçak daha saplanmıştır.

SORUMLULARIN HESAP VERMESİ ENGELLENDİ

Yaşanan onca katliam gibi Sivas katliamının da gerçek sorumlularının açığa çıkarılıp hesap sorulması engellenmiştir.

Katliamda maşa görevini yerine getiren katiller bile siyasi iktidar tarafından kollanmıştır. Adresi, ikametgâhı belli olan firari sanıklar yıllarca bulun(a)mamış! Katillerin avukatları mevcut siyasal iktidar tarafından milletvekili yapılarak ödüllendirmiştir. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olamayacağı evrensel hukuk ilkesi ve bu ilkeye uygun olarak Türk Ceza Kanunu’nda yer alan düzenleme yok sayılmıştır. Katliamın firari sanıkları zaman aşımından yararlandırılmıştır.

Ne yazık ki aynı coğrafyada barış içinde, kardeşçe bir arada yaşama zeminimizi hedef alanlar bugün de iş başındadır.

SEYİRCİ KALMAMIZ İSTENİYOR

Aradan geçen 27 yıla rağmen 33 insanımızın canice yakılarak öldürülmesine hala katliam demiyorlar. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan katliama “Sivas olayları”,  katledilen insanlara “vefat edenler” demeyi sürdürüyorlar.

Sömürü, haksızlık ve hukuksuzluk üzerine kurulu yönetimlerini baskı ve zora dayanarak ayakta tutmaya çalışanlar toplumu daha fazla kutuplaştırmak, bölmek için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. 

Hayatımızın her hücresinin ülkeyi karanlığa boğmak isteyen gerici yobaz zihniyetle kuşatılmasına seyirci kalmamızı istiyorlar.

Aydınlıktan, bilimden, laiklikten, seküler yaşamadan vazgeçmemizi,  iktidarlarına biat eden kullara dönüşmemizi istiyorlar.

Her geçen gün daha çekilmez hale gelen baskı, zor ve sömürü düzenine teslim olmamızı, insanlığa karşı işlenen katliamları unutmamızı bekliyorlar.

BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ

Eğitim Sen olarak, yirmi yedinci yıl dönümü vesilesiyle, Sivas Katliamı nezdinde yaşadığımız tüm katliamları bir kez daha lanetleyip yaşamını yitiren insanlarımızı saygıyla anarken diyoruz ki:

Katliamlara, ölümlere alışmayacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız. Karanlığa teslim olmayacağız. Kutuplaştırma siyasetine karşı zenginliğimiz olan farklılıklarımızı ısrarla ve inatla koruyacağız.

“Dostluğu ve sevgiyi, onlarla birlikte büyüsün, bütün dünyayı sarsın diye yeni doğmuş tüm bebeklerin yüreğine yazmak” için;

Özgür, demokratik, laik bir ülkede barış içinde bir arada yaşam mücadelemize devam edeceğiz. Yaşadığımız katliamların hesabını barışın, kardeşliğin, emeğin ülkesini kurarak soracağız.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2020, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER