Elektronik Sigara Nedir?

Elektronik sigara hakkında bilmeniz gereken her şey.

Elektronik Sigara Nedir?

Sigara bağımlılığından kurtulmanın sağlıklı bir yolunu arıyorsanız elektronik sigara ile mutlaka tanışmalısınız. Elektronik sigara nedir, nasıl kullanılır, ne kadar zamanda sigarayı bırakmanıza yardımcı olur bağımlılık yapar mı ya da bir zararı var mıdır gibi kullanıcıların, kullanma kararı alanların aklına çok takılan soruların cevaplarını bir araya getirdik. Elektronik sigara en genel hatlarıyla aslında pipo nargile türevi bir alettir. Sağlığa sigara kadar zararlı değildir ancak nikotin bazlı olanlar kullanıldığında sigaradan farklı bir etki yaratmamaktadır. Aslında elektronik sigaranın ortaya çıkış amacı tütün bırakma sigara bırakmaktan daha çok demode gibi görünen sigara kullanımını teknoloji ile birleştirip yeni bir akım oluşturma çabasıdır.

Elektronik sigaranın iki çeşidi bulunmaktadır. Biri sağlığa sigara kadar zarar veren nikotin bazlı buhar sistemi ile çalışmakta diğeri ise buhar sistemi yani su buharı sistemi ile çalışmaktadır.

Elektronik sigara nasıl kullanılır?

Sigarayı bırakmakta zorlanan gerçek tiryakiler için tasarlanmış bir ürün olduğunu belirtmek önemlidir. Elektronik sigaranın kullanım amacı tütün mamullerine duyulan bağımlılığı azaltarak sigara alışkanlığından vazgeçmektir. Elektronik sigaranın çalışma mantalitesi teknolojiye ayak uydurmuş bir sisteme dayanır. Elektronik sigara cihazları pille çalışmaktadır. Elektronik sigaranın içerisinde konulan likit dumanı buhar halinde dışarıya verilir böylece kişi de sigara içtiği algısı yaratılır.

Elektronik sigara çeşitleri nelerdir?

Elektronik sigaralar 3 bölüm olarak tasarlanmıştır. Bahsedilen bu 3 bölüm pil kardeş ve atomizer adıyla bilinir. Kullanımı oldukça pratik ve kolay olan elektronik sigaranın kullanım yaşı da oldukça erken yaşlara çekilmiştir.

Elektronik sigara kullanımında dikkat edilmesi gerekenler

Elektronik sigara kullanmaya karar verdiğinizde öncelikle dikkat etmeniz gereken temin ettiğiniz yerin güvenilir olması olmaktadır. Satış ve kullanım sahalarında tüketicinin bilgisi çok fazla olmadığı için su istimale açık bir konu haline gelmiştir elektronik sigara satışı. Sattığı ürünün garantisini verebilen kişi veya kurumlarla alışveriş yapmanızı tavsiye ederiz. Bir diğer önemli unsur ise elektronik sigaralar içerisinde kullanılan likitlerdir. Likit sıvı alınırken orijinalinden emin olmak gerekir. Orijinal likit sıvıyı sahtesinden ayırmak için ambalajı ve likit sıvının akışkanlık seviyesine dikkat etmeniz gerekir.

  • Sahte ürünlerde son kullanım tarihi bulunmaz.
  • Plastik kilit kapak sistemi yoktur
  • Likit içerisindeki sıvı akışkandır.
  • Ambalaj üstünde bandrol yoktur.

Şişe üzerinde ölçü bulunmaz. Sahte likit sıvı tüket ciğerlere zarar verir. Bu sebeple özellikle kullanıcının bunlara dikkat etmesi gerekmektedir. Düzenli kullanım ile elektronik sigara, sigara bağımlılığını azaltır ve unutturur. Sigarayı bırakmak için orijinal ürün kullanıldığında fayda görmek mümkündür.

Elektronik sigara sigaranın yerine geçerek bağımlılık yapmaz, sigara alışkanlığını sarsar ve onu unutturur. Sigaranın insanları bağımlı etmesinin temelinde ağız bağımlılığı vardır. İşte elektronik sigaranın amacı ağız bağımlılığı yerine geçerek nikotini vücuttan uzaklaştırmaktır. Nikotin vücuttan uza tutuldukça sigarayı daha kolay bırakabilirsiniz.

Kaynak:

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER