Erdemir İlkokulu'ndan büyük rekor...

Karadeniz Ereğli’de Erdemir İlkokulu’nca, Zonguldak Kızılay Kan Merkezi’nce düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasında aşılması güç bir rekora imza atıldı. Bir günlük kan bağışı kampanyasında 453 ünite kan bağışı gerçekleştirildi.

Erdemir İlkokulu'ndan büyük rekor...

Erdemir İlkokulu, 2010 yılından bu yana düzenlediği kan bağışı kampanyalarının 10.’cusunda aşılması güç bir rekora imza attı.

Geçen yıl AB Projesi kapsamında Türkiye genelinde belirlenen 250 ilkokul arasında düzenlenen kan bağışı kampanyalarında 282 ünite kan bağışı gerçekleştiren Erdemir İlkokulu, bu sene sayıyı neredeyse ikiye katladı.

Okulun spor salonunda, Türk Kızılayı Ereğli Şubesi desteğiyle,  Kızılay Kan Merkezi Doktorları Murat Babalık ve Mehmet Günaydın nezaretinde kalabalık bir Kızılay Kan Merkezi ekibi, sabah saatlerinden itibaren kan bağışlarını kabul etti. Gün boyunca bağış stantlarında kuyruklar oluştu. Öğrenci velileri, öğretmenler, çevredeki okulun idareci ve öğretmenleri, servis şoförleri ve vatandaşların yoğun destek verdiği kampanyada bu sene 453 ünite kan toplandı.

Bu rakamın Türkiye genelinde bir ilkokul tarafından düzenlenen kampanyalarda en yüksek bağış oranı olduğu kaydedildi.

BELİRLENEN RAKAM AŞILDI

Erdemir İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer, kampanyada yakalanan sonucu değerlendirirken, kampanyaya başlarken 400 ünite kan beklediklerini, ancak bağışların sürmesi nedeniyle geç saatlere kadar uzattıkları bağış süresi sonunda bu rakamın da aşıldığını söyledi.

Ciğer şunları kaydetti:

“Erdemir İlkokulu ailesi olarak Türkiye’deki tüm okullar arasında acık ara farkla rekor kırmanın ve Zonguldak’taki tüm kurumlar arasında üniversiteden sonra 453 ünite ile birinci olmanın mutluluğunu yasıyoruz. bu mutluluğun oluşmasına katkı sağlayan öğretmenlerimize, öğrencilerimize, aile birliğimize Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Sayın Üçler Sarıkaya ve yöneticileri ile  aile birliğine ve katılım sağlayan tüm velilerimize ve kan almada canla basla çalışan Kızılay ekibine teşekkür ediyorum.”

Elde edilen rekor, Kızılay Kan Merkezi ekipleri ve katılımcılar tarafından da sosyal medyada sevinçle karşılandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER