Erdoğan, "kredi vatandaşa ulaşacak"

Erdoğan, "kredi vatandaşa ulaşacak"

Erdoğan,  "kredi vatandaşa ulaşacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankaların kredi tutuculuğunu aşacaklarını belirterek “Yatırımcımızın krediye rahat erişebilmesi lazım” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşünde uçakta medya temsilcilerinin sorularını cevapladı. Bankaların kredideki tutuculuğunu aşacaklarını belirten Erdoğan, Devlet bankaları başta olmak üzere üzerine gideceğiz. Yatırımcımızın krediye rahat erişebilmesi lazım. Böyle yüzde 15-16lara varan faizlerle olmaz. Aşağı çekilmeli. Bu konuda sinyallerimizi verdik. Sayın Başbakanımızla beraber ilgili bankaları konuşacağız. Diyeceğiz ki, Bunu aşağı çekeceksiniz, ona göre biz sürümden kazanacağız. Yatırımcıyı köşeye sıkıştırarak değil dedi.

GEZİDE ÇILGINA DÖNDÜLER
Merkez Bankasının döviz rezervlerinin AK Parti iktidara geldiğinde 27.5 milyar dolar olduğunu hatırlatan Erdoğan, O zaman IMFye borcumuz 23.5 milyar dolardı. IMF, 2013te bitti. Merkez Bankasının döviz rezervleri bir ara Gezi olaylarından önce 135 milyar dolara çıktı. Faizler de o dönemde yüzde 4.6ydı. Zaten orada çılgına döndüler ve darbeyi vurdular. Bu ülkelerin adını vermeyeceğim, mercilerin adını siz de biliyorsunuz diye konuştu.

VENEZÜELLADA DA AYNI OYUN
Türkiyede oynanan oyunun bir benzerinin Venezüelada sergilendiğine işaret eden Erdoğan, Aynı şeyleri başka yerlerde yapıyorlar ama Türkiyede başarılı olamadılar. Venezüella devlet başkanı ile konuştum. Bizde oynanan oyun neyse orada da aynı oyunu oynadılar. Aktörler aynı değerlendirmesini yaptı. İslam İşbirliği Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Zirvesi hakkında da bilgi veren Erdoğan, şöyle devam etti: Zirvede İslam ülkelerinin bilim ve teknolojiye daha fazla yatırım yapması ve insan yetiştirmeye odaklı programlar, müfredatlar oluşturulmasının gereği üzerinde durduk. İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak, bu çalışmalara destek vermeye devam edeceğimizi vurguladık. OECD ülkelerinde milli gelirden eğitime ayrılan pay ortalama yüzde 5.2. Maalesef, İslam dünyasında bu oran yüzde 1in altında. Aradaki farkın kapatılması gerekir. Türkiye olarak son 15 senede bu hususta attığımız çok kararlı adımlar var. Bütçemizde en fazla payı eğitime ayırıyoruz. Öğretmen açığımızı da büyük oranda kapadık.

20 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
Kazakistan ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısının üçüncüsünü 2018in başında Türkiyede yapacaklarını anlatan Erdoğan, Bunu karara bağladık. Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Türk firmalarının Kazakistanda aldığı işler, bağımsızlığımızdan beri 20 milyar doları aştı diyor. Gerçekten de Türk firmalarımızın, özellikle müteahhitlik işlerinde orada ciddi bir performansı var. Astanada gezdiğimiz EXPOyu Türk firmaları yaptı dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2017, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER