EREĞLİ HAMSİYE DOYDU

EREĞLİ HAMSİYE DOYDU
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli 20 tondan fazla hamsi vatandaşlara bedava dağıtıldı. İzdiham sebebiyle vatandaşlar zaman zaman ezilme tehlikesi yaşadı. Ereğli festivalin ismine kakışır bir günün sonunda Ünlü Sanatçı Volkan Konak ile bir günlük festivali noktaladı.

 Geçen yılın aksine Bozhane yerine Amfi Tiyatro önünde başlatılan Hamsi Festivali  etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

   11 yıllık festivale ismini veren ve 20 ton olduğu bildirilen hamsiler vatandaşlar tarafından adeta kapışıldı.
Sık sık motorları ile denizden getirilen hamsiler sahile bulunan vatandaşlara dağıtılarak hamsi coşkusu hedefine ulaşmış oldu.
   Burada oluşturulan içi su dolu havuza konulan hamsilerden ilk dağıtımı, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptı.

   Bu sırada, gazetecilere açıklamada bulunan Posbıyık, son hava tahmin rayorlarında bölgenin yağmurlu olacağı endişesi taşındığını belirterek, şunları söyledi:


   
ÇALIŞANLAR SABAHLADI    

   Diğer yandan, belediye ekiplerinin geceden başladıkları düzenleme çalışmalarına sabahın erken saatlerinde devam ederek oluşturulan mangallarda, kömür ve odunlar hazır hale getirilmişti.
   Yine erken saatlerde festival alanına gelen sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar, kendilerine ayrılan yerlerde mangallarını yakarak, balıklarını pişirmeye koyuldu.
   

   Bir çok dernek gibi Karadeniz Ereğli Ticaret Lisesi Mezunları da, oluşturdukları stantta pişirdikleri balık ve hamsiden yapılmış diğer ürünleri birlikte yedi.

Çeşitli derneklerin de aktif rol aldığı hamsi festivali akşam sahneye çıkan Volkan Konak konseri ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2012, 08:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER