Ereğli'ye geldi, salon tıka basa doldu.

Ereğli’ye geldi, salon tıka basa doldu.

Ereğli'ye geldi, salon tıka basa doldu.

Memur Sendikaları Konfederasyonu Karadeniz Ereğli Temsilciliği, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans düzenledi. Büyük Anadolu Otelde düzenlenen programda Dilipak’ın yanı sıra, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ormanlı Belde Belediye Başkanı Bayram Başol, Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Md. Numan Korkmaz, Alaplı İlçe Milli Eğitim Md. Cevat Çevik, Memur-Sen üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Konferans öncesi Memur-Sen’i anlatan tanıtım filmi, sinevizyon gösterimi olarak aktarıldı.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ziya Babal, katılımcılara teşekkür ederken şunları söyledi;

‘’Kurulduğu günden beri gerek üyesinin, gerekse ülkesinin çıkarlarını önemseyen ve bu yüzden büyüyen sendikamız Türkiye’nin önemli meselelerinde hep insiyatif alarak, çözüm odaklı yaklaşımlarıyla milletimizin önünü açmaya ve ülkemizin gelişmesine katkı sunmaya devam etmektedir. Millet olarak 7 düvele karşı mücadele verdiğimiz şu günlerde son derece önemli gündemleri yaşıyoruz. Aslında ne olup bittiğini anlamak ve ona göre tavır almak için çok okumaya yada çok zeki olmaya gerek yok. Olaylara gözümüzle ve gönlümüzle bakabilsek her şey gün gibi aşikar’’ dedi.

 

SALONDAN ‘EVET’ İÇİN DESTEK İSTEDİ

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Memur-Sen’in tanıtım filmine vurgu yaparak, ‘’Hak ve adalet mücadelesi yapıyorlar, bizler de hak mücadelesi yanında, adalet mücadelesi yanında, hukuk mücadelesi yanında, milletin manevi değerlerini yaşatma konusunda, Tek Millet diyen, Tek Bayrak diyen, Tek Vatan diyen, Tek Devlet diyen, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine giderken desteklemeye varmısınız’’ dedi.

Salondan ‘’Evet’’ yanıtını alan Uysal, sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Vesayet odaklarının kalkması için, istikrarın sürmesi için, toplumumuzun refahı büyümesi, dünyanın 10. Büyük ekonomisine girmesi için tabiî ki evet diyoruz.’’

 

ÇATUROĞLU AVRUPA’YI ELEŞTİRDİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu yaptığı konuşmasında; Uzun yıllardan beri bize, demokrasi, insan hakları, özgürlük, kadın hakları noktasında sürekli eleştiren, her platformda başımıza kakan bir Avrupa, maalesef bu unsular açısından sınıfta kalmıştır. Rezil olmuşlardır.’’ İfadelerini kullandı.

 

DİLİPAK, ÖZELEŞTİRİ YAPMALARINI İSTEDİ, HAREKETE ÇAĞIRDI

Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Adalet ve Barış temaları üzerinde durduğu konuşmasında, herkesin yaptıklarını düşünmesi gerektiğini hatırlattı;

‘’Bugün Suriye’de yaşanan bedel, Afganistan’da yada Libya’da, yada Yemen’de, yarın bizim çocuklarımız için gerçek olabilir. Onun için tarihe şahitlik ediyoruz. Hiç kimse dünyada olan biten şeyleri duymazdan, görmezden, bilmezden gelme hakkına sahip değildir. Bu dünyada söylediğiniz, söylemediğiniz, söylemeniz gerekirken söylemediğiniz her sözden hesaba çekileceksiniz. Bu dünyada yapıp yapmadıklarınızla, ya kendi cennetinize sırtınızda tuğla taşıyacaksınız. Ya da kendi cehenneminize sırtınızda odun taşıyacaksınız.

Biz tarihin yaşayan tanıklarıyız. Herşey biz yaşarken oluyor. Yeni kuracağınız dünya eskiye hiç benzemeyecek. Eğer Adaletten, Barıştan, Hürriyetten yana yeni bir Dünya kurulmayacaksa yeni bir Dünya savaşına hazır olun!

Eğer görevimizi yapmazsak bunun bedelini sadece biz değil, insanlık ödeyecek. Karanlığa küfretmeyi bırakıp, kalkıp bir mum yakmamız gerekiyor. Şeytana lanet okumaktan, Peygambere salavat getirmeye zaman bulamıyoruz. Karanlık aydınlığın yokluğudur. Işık gelince aydınlık yok olur, herkes karanlığa küfrediyor; Hayır. Namuslu insanlar yeteri kadar cesur olmadıkları için, ya da onlar yeteri kadar birlikte hareket edemedikleri için; Başımıza gelen felaketin asıl sebebi bu. Şeytanın varlığı günah işlememizin bahanesi olamaz. Çaresiz değilsiniz, çünkü çare sizsiniz. Siz Hakkın yeryüzünde gören gözü, işiten kulağı, tutan ellerisiniz. Siz Allah’a doğru yürüyerek giderseniz, o size koşarak gelecek. Onun yardım eli sizin ellerinizin üzerine olduktan sonra sizi kim yenebilir? O kuyudaki Yusuf’u, Mısır’a sultan edendir. Hiç biriniz kuyudaki Yusuf’tan daha yalnız ve çaresiz değilsiniz ve olamazsınız. Eğer siz Allah’ın rızası için yardım ederseniz kardeşlerinize Allah 10 katı, 100 katı, hatta 700 katı geri verecektir. Bugün sahip olduğunuz zenginlik sadece çabalarınızın eseri değil, Somalililerin, Suriyelilerin duasının bereketidir beklide.  Onun için paylaşmayı öğreneceğiz. Batılılar alarak zenginleşirler, biz vererek yüceleşiriz. Onun için daha çok vermemiz için daha çok çalışmamız lâzım. Unutmayın yeryüzünün bütün açları, ümmetin yetimidir. Herkesin inandığı gibi yaşadığı, düşündüğünü özgürce ifade edebildiği, malları, canları, namusları, akılları, inançları, nesilleri güvende olan bir medeniyet, görevimiz bu. Türkiye’yi kurtarmak değil, insanlığın kurtuluşuna vesile olacak yeni bir mücadelenin öncü kahramanları olmaktır. Ve bunun başkenti Türkiye olacaktır; Eğer siz harekete geçerseniz. Allah sizin ellerinizde zalimleri cezalandıracak, mazlumlara yardım edecek.’’


BİZ MÜSLÜMANCI DEĞİL, MÜSLÜMANIZ
 

‘’Biz Müslümanlardanız, Müslümanlar kardeştir. Ama biz Müslümancı değiliz. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun. Mazlumdan yana, zalime karşı duracağız. Zalim babamızda olsa, mazlum düşmanımız da olsa adaletsizliğe sevk etmeyecek. Müslümancı olmayacağız, biz Müslümanız.

Ehliyet ve riyakat imandan önce gelecek. Adalet ve Barış yoksa hiçbir özgürlük güvende altında değildir. Adalet yokken barış varsa, bu teslimiyettir. Biz Adalet istiyoruz, Barış istiyoruz. Allah’ın bir adı da Selam’dır. İslam Barış’a giden yoldur.

Değişmesi gereken biziz. Başımızdaki zalimlerin biri gider, biri gelir. Eğer siz değişmeyecekseniz, sizi kimse kurtaramaz. Babanız Peygamber olsa kurtaramaz. Peygamberlerin kurtarıcı gücü yok çünkü, öyle olsaydı Hz.İbrahim babasını kurtarırdı. Hz.Lut karısını kurtarırdı. Herkes kurtarılmayı bekliyor. Kurtarıcı yok, herkes için yapıtğının karşılığı vardır. O zaman daha çok çalışmamız gerekiyor.’’

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 21:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Öğretmen
Öğretmen - 7 yıl Önce

Konferans son derece verimli ve etkiliydi.Yakın tarihin derin analizleri Sn.Dilipak ın üslubuyla gün yüzüne çıktı.Emeği geçen herkese teşekkürler.

SIRADAKİ HABER