"FAZIL SAY'I DA BURAYA GETİRECEKTİK"

Kdz. Ereğli Rotary Kulübü’nün katkılarıyla alınan 7 adet tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara Fiziksel Engelliler Derneği’nde düzenlenen törenle teslim edildi.

"FAZIL SAY'I DA BURAYA GETİRECEKTİK"

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, törende yaptığı konuşmada kovid salgını nedeniyle üç-dört aydır bu tür çalışmalardan uzak kalındığını hatırlatarak, "Artık hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Mesafe, el hijyeni ve maske ile inşallah bugünleri de birlikte atlatacağız. Yaklaşık iki yıldan bu yana Rotary Kulübü’nün çoğu aktivitesine katılmaya çalıştım. Bugün de güzel bir icrasında bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hayır işlerinde yarışmamız gerekiyor. Burada 7 arkadaşımıza bir araç sunabilmek güzel bir duygu. Allah herkese bu tür çalışmalarda bulunmayı nasip etsin. Paranın yanında da bir emek de sarf edilmesi gerekiyor. Kaymakamlık olarak biz Rotary’nin yaptığı etkinlerin içinde bulunmaktan mutluluk duyacağız.”dedi.

"FAZIL SAY'I EREĞLİ'YE GETİRECEKTİK" Çorumluoğlu, Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk’ün yaptığı her işte azimli ve kararlı olmasından sitayişle bahsederek, "Benim kendisini tanıtlama gerek yok.  Kapıdan çıkartsanız bacadan giriyor. Onun için biz İsmail’i iki senede tanıdık, ne istiyorsa da verdik. Böyle mutlu olmayı öğrendik, çünkü eninde sonunda nasıl solsa destek olacaksak ilk başta destek olup en azından bundan sonraki günlerimizi daha huzurlu geçirme kararını almış olduk. Onun için İsmail bey bir şeyi kafaya koyarsa bunu yapar. Hatta bazen başaramadığımız işlerde de biz İsmail’i ön plana sunuyoruz. Dernek başkanımızla geçenlerde konuştuk; Fazıl Say’ı Ereğli’ye getirecektik uğraştık ama getiremedik. Çünkü para da geçmiyor Fazıl Say da; en sonunda dedim İsmail’e bu işi başarırsan sen başarırsın diye. Onu da getirecekti ama bu Kovid süreci geçtikten sonra Fazıl Say’ı da buraya getirecek. Michael Jackson hikayesinin ikincisini de böylece gerçekleştirmiş olacağız. Allah Fazıl Say’a da uzun ömürler versin. Derneğimizi seviyoruz. 30 yıllık meslek yaşantımızdaki en derli toplu, en başarılı derneğimiz.  Biz de karınca kararınca destek olmaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da destek olacağız. El birliğince buradaki kardeşlerimizin yüzünü güldüreceğiz. Çünkü bizim buradaki varlık sebebimiz buradaki kardeşlerimizin yüzünün gülmesi demek. Bu arkadaşlarımızın yüzü gülüyorsa biz de görevimizi layıkıyla yapıyoruzdur." ifadelerine yer verdi. 


Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, dünya sağlık örgütünün verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 10’unun engelli olduğunu belirtti ve “Bu rakam biraz daha fazlasıyla Türkiye’de de aynıdır. Engellik sorunu; devletimiz olanca gücüyle, tüm imkanlarıyla destek ve seferber olmasına rağmen sadece devlet ile çözülemeyecek kadar ağır bir meseledir. Tüm dünyanın gelişmiş ülkelerinde bu sorun belediyeler, STK’lar, üniversiteler ve duyarlı vatandaşların işbirliği ile el ele vererek, engellilerin daha müreffeh, daha rahat ve sosyal yaşamı engelli olmayan bireylerle paylaşabilecek şekilde engellilere bir yaşam hazırlanmaktadır. Ülkemizde de her geçen gün engelliler adına çok güzel gelişmeler oluyor. Bu anlamda ben emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bugün burada 7 engelliyi tekerlekli sandalye sahibi yapmış olmanın emeği geçen Kdz. Ereğli Rotary Külübü’ne ve kıymetli başkanı Aykut Ateş kardeşime çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu. 
Kdz. Ereğli Rotary Külübü Başkanı Aykut Ateş de; kulüp olarak 2019-2020 döneminin son projesini tamamlamış olmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyerek, “özellikle engelli vatandaşlarımız ile ilgili bir proje gerçekleştirmek bizim için çok değerli. Dönem içerisinde başkanımızı ziyaret ettiğimizde farklı projeleri istişare etme durumumuz olmuştu ancak Kovid nedeniyle Engelsiz Dünya Çalıştayı’nı Ereğli’de gerçekleştirme fırsatı bulamadık bu dönem. Ancak özellikle Kdz. Ereğli İnteract Kulübü üyelerinin, gençlerimizin toplamış olduğu yaklaşık 8 ton atık kağıt ile birlikte bunları geri dönüşümle yarattığımız fonla; değerli Rotaryan eşlerinin de katkılarıyla birlikte 7 tane tekerlekli sandalyeyi bugün engelli dostlarımızla buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ben sevginin bütün engelleri aşacağını düşünüyorum ve toplumun her alanında engelliler ile ilgili bütün imkanların seferber edilerek gerçekleştirilmesini düşünüyorum.”dedi.  Yapılan konuşmaların ardından Kdz. Ereğli Rotary Külübü Başkanı Aykut Ateş ve Kdz. Ereğli İnteract Kulübü Başkanı Ayşe Zeynep Efe’ye teşekkür plaketleri sunuldu.  Tören, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Törende; 28.Grup Kul.Sor.Guv.Yrd. Muhitttin Dikmen, Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü 2020-21 Dönem Başkanı Rtn. Ahmet Fındık, Karadeniz Ereğli Interact Kulübü 2020-21 Dönem Başkanı Doruk Kaçmaz ile Fiziksel Engelliler Derneği 2. Başkanı Ahmet Hasan Eroğlu ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Manay da hazır bulundu.

 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2020, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER