'Gereken tarihte bitmeyeceği endişesindeyiz'

Çaycuma ve Çevre Köylerini Dayanışma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Filyos Liman inşaatı sahasında incelemelerde buldu.

'Gereken tarihte bitmeyeceği endişesindeyiz'

Çaycuma ve Çevre Köylerini Dayanışma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Filyos Liman inşaatının bitmesi gereken tarihte bitmeyeceği endişesinde olduklarını belirterek daha çok çaba gösterilmesini istedi.
Çaycuma ve Çevre Köylerini Dayanışma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklama şu şekilde:
“Bugün bölgemiz için umut olan Filyos Liman inşaat alanını gezip çalışmaları yerinde gördüm. 2016 yılı sonlarında başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından temeli atılan Filyos Liman inşaatının başlaması bölgemizde büyük bir memnuniyetle karşılanmıştı. Çünkü bu proje yıllardır her seçim döneminde konuşulur sonrasında unutulurdu. Temel ile İlk defa somut bir adım atılmış oldu. Başbakanımız 2019 un 15 temmuz unda bitirilmesi talimatını da o gün verdi. Çalışma alanında yaklaşık 8 milyon metreküp hafriyat çalışması da yapılacağından belirlenen sürede bitmeyeceği endişesi de mevcuttur. Bundan sonra bize düşen görev projeyi yakından takip edip zamanında bitmesi için kamuoyu oluşturmaktır. Bunun için bölgemizde ki tüm yetkili ve etkili kişiler bu konuda çalışma yapmalıdır. Siyasetçilerimize de bu konuda destek vermeliyiz. Bugün şantiye bölgesinde girişte iş başvurusu kuyruğunda mevcuttu. İnsanlarımız iş aş için umutlarını oraya bağlamış görünüyor. Çünkü bölgemizin en önemli iş kaynağı olan TTK her geçen gün küçülüyor yok olmaya doğru gidiyor. Bu küçülme böyle devam ederse işsizlik daha da artacaktır. GMİS Yetkilileri de bu konuda acilen asli görevlerini yerine getirecek adımlar atmalıdır. Çünkü başka Zonguldak başka TTK yok. Bizlerde onların atacağı her adıma destek vermeye hazırız. Filyos Projesi hayata Geçerken TTK ile birlikte büyürse bölgemizin ve ülkemizin geleceği daha da aydınlık olacaktır. Hep birlikte toplumsal menfaat çerçevesinde Zonguldaklılık bilinci ile hareket ederek bölgemizi daha da ileriye taşıyalım.”

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER