Gıyabi cenaze namazı kılındı

- Saldırıda hayatını kaybedenler için Zonguldak ve Bartın'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Gıyabi cenaze namazı kılındı

Zonguldak ve Bartın'da, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında 2 camiye yapılan terör saldırıları protesto edildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ali Molla Camisi'nde de saldırılarda yaşamını yitiren kişiler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

- Bartın

Bartın’da Sivil İrade Platformu üyeleri tarafından Yeni Zelanda’daki iki camiye yönelik terör saldırısı protesto edildi.

Çok sayıda vatandaş, ellerinde dövizlerle ikindi namazı sonrası kent merkezinde Arap Cami önünde bir araya geldi.

Burada grup adına açıklama yapan platform sözcüsü Orhan Topçu, 104 yıl önce İngiliz emperyalizminin Yeni Zelandalıları, hiç tanımadıkları Müslümanları öldürsünler diye Çanakkale’ye yığdığını anlattı.

Kültür emperyalizminin, İslamofobi virüsüyle bütün dünyayı İslam’a ve Müslümanlara karşı kışkırttıklarını belirten Topçu, "İslam ve Müslüman düşmanlığı dünyamızın ciğerlerini tüketen bir ur gibi kıtalar dolaşmaya devam ediyor. Bulaştığı her bireyi karartıyor, iliştiği her toplumu zehirliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Batı medeniyetinin nasır tutmuş vicdanı altında ince bir sızı beklediklerini belirten Topçu, şöyle devam etti:

"Batı’dan bu yürekleri delip geçen hadise karşısında hiç olmazsa 'ne yaptık biz?' diye sorabilecek birkaç ahlaklı insan çıksın istiyoruz. Bu vahşet ilk değil ve İslam dünyasında bu dağınıklık sürdükçe de son olacağa benzemiyor. Birlik olamayışımızın bedelini çok ağır ödüyoruz. Özellikle Batı'da yaygınlık kazanan İslam ve Müslüman düşmanlığı iletişim ve algı teknolojilerinin yardımıyla sistemli bir şekilde tüm dünyaya bulaşıyor. Biz bu saldırıların münferit ve birbirinden bağımsız olduğuna inanmıyoruz. Hepsi birbirine dost ve akrabalar. Kökünün bazen Amerika’da bazen Çin’de bazen de Rusya’da görülüyor olması kanaatimizi değiştirmiyor. Biz kokularından tanıyoruz onları, tümünde aynı pis koku var. Mescid-i Aksa’yı postallarla, Suriye’nin şehirlerini yangın yerine çeviren alçaklar, Zelanda katilleriyle aynı kokuyor burnumuza."

Grup, açıklamanın ardından gıyabi cenaze namazı kıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2019, 20:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER