Görüntü Avcıları sahaya indi

Görüntü Avcılığı yarışmasında çalışmalar başladı

Görüntü Avcıları sahaya indi

Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK) ile Akçakoca Belediyesi tarafından yarışma düzenlendi. 21. Doğada Görüntü Avcılığı yarışması kapsamında yurt dışı ve Türkiyenin farklı bölgelerinden gelen fotoğrafçılar ilçe genelinde fotoğraf çalışması yaptı.

Yunanistan, Filistin, Güney Kıbrıs, Ürdün, KKTC, Cezayir, İran, Çin, Birleşik Arap Emirlikleriden gelen yaklaşık 300 fotoğrafçı Batı Karadenizin güzelliklerini fotoğrafladı.

Yarışmacılar, Akçakoca Limanında balıkçı, Aktaş Şelalesinde, su, Kurugöl köyünde, kanyon, Hemşin köyünde camileri fotoğraflayıp kompozisyonun en güzel olduğu kareleri yakalamaya çalıştı.

DASK Denetleme Kurulu Üyesi Haldun Orhun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışma için Batı Karadenizin önemli sahil beldesi Akçakocayı tercih ettiklerini söyledi.

Karadenizin yeşil örtüsü muhteşem

Orhun, Karadenizin yeşil örtüsünün fotoğrafçılar için önemli bir değer olduğunu ifade ederek, Bu yeşil örtü, Karadenizin muhteşem alanlarından bir tanesidir. Bugün yarışmamızın ikinci günü, fotoğrafçılarımız bölgede en güzel anı yakalamak için yarışıyor. Bu akşam fotoğrafçılarımız, fotoğraflarını belirlenen alanda fotoğraflarını teslim edecek. Yarın da jüri üyelerimiz değerlendirme yapıp yarın akşam sonuçlar açıklanacak. Amacımız bu bölgeyi belgelemektir. şeklinde konuştu.

Türkiyenin ve dünyanın birçok yerinden gelen yarışmacıların belgeleme çalışması yaptığını aktaran Orhun, Yarışmamızda yurt dışı ve yurt içinden gelen yarışmacıların fotoğrafları ile bölgenin tanıtımını sağlamayı amaçlıyoruz. Bölgeyi belgelemek, bölgedeki değerleri tespit etmek ve bunları bir katalog halinde gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu hevesle yarışmamız da heyecanla devam ediyor. diye konuştu.

Yöre halkı ilgili

İlçedeki vatandaşların yarışmayı benimsediklerini ifade eden Orhun, Yerel yaşamda geri dönüşler çok olumlu. Güler yüzle bakıp Bizim de fotoğrafımızı çekin gibi teklifler geliyor. Yarışmacılar bundan çok mutlu. Buradaki insanlar yarışmacılarımıza yardımcı olup çeşitli güzelliklere yönlendiriyor. Çok katılımlı bir yarışma oluyor, bu da bizi memnun ediyor. diye konuştu.

Fotoğraf sanatının anı yakalamaktan ibaret, çok zevkli bir iş olduğunu ifade eden Orhun, yarışmacıların aynı ortam ve koşullarda fotoğrafı yakalayıp bir daha gelmeyecek bir an olması nedeniyle makinelerine almaya çalıştığını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2017, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER