GÖZTEPE, GÖZÜMÜZE BATIYOR!

GÖZTEPE, GÖZÜMÜZE BATIYOR!

 

Gazetemiz Gündem&[#]8217;in defalarca gündeme getirdiği ve akşamcılar ile keşlerin mekanı Göztepe&[#]8217;de bürokrasi engeli bir türlü aşılamıyor.

Sit alanı olduğu için bir çivinin dahi çakılamadığı tepe konum itibariyle Ereğli&[#]8217;nin seyir zevkini en güzel yansıtan alanlarından olmasına karşın yaşanan mahkeme olayları ve sit alanı bölgesi ilan edilmesi gerçeği  tepenin akşamcılara teslim edilmesi anlamına geliyor.

Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu konuda bürokrasi engelini bir türlü aşamadıklarını belirterek,  herkesten bu konuda destek istedi.

2012 yılının ilk belediye meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Göztepe ile ilgili hayal ve projelerini de anlatan Posbıyık, &[#]8220;burayı belediye olarak bize bıraksalar, en geç 1-5 ay içersinde ihya ederim.&[#]8221; dedi.

GÖZTEPE İÇİN HAYALLERİM BÜYÜK

Göztepe&[#]8217;nin mevcut durumundan kurtarılarak Ereğli&[#]8217;ye kazandırılmasının en büyük arzusunu olduğunu kaydeden Posbıyık şunları söyledi:

 &[#]8220;Göztepe&[#]8217;yi uygunsuz hareketlerin yapıldığı, hoş olmayan işlerin yapıldığı bir yer olmaktan kurtarmak istiyoruz. Orası bir türbenin de bulunduğu önemli bir yerdir.  Ereğli&[#]8217;yi seyretmek bakımından da fevkalade de güzel bir yerdir. Golf araçları alarak, Erdemir tesislerine oradan yol yaparak, zirveye çıkmak, orada salaş bir kahve yapmak oradan da teleferikle Elif otelin bulunduğu yere inilmesi sağlamak en büyük hayalimdir. Bunları yapmak ve orayı bir huzurlu bir alan haline getirmek Ereğli belediyesi için bir-bir buçuk aylık bir iştir. Ama karşınızda hep birinci derece sit alanı meselesi çıkıyor. İkinci meselede oranın hemen her kısımdan mahkemelik olmasıdır. Bürokrasiyi aşamıyoruz, kıramıyoruz. Kırsak, Ereğli için en güzel gözetleme yeri Göztepe olacak. Burası için her iki guruptan da destek bekliyorum. Tek sıkıtımız bürokrasidir&[#]8221;

GELECEĞE AYDINLIK BAKIYORUM

Ereğli&[#]8217;nin yeninden ayağa kalkacağından en ufak kuşkusunun bulunmadığını da vurgulayan Posbıyık, &[#]8220;Ereğli adına çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Bir takım insanlar şöyle-böyle laflar ederler ama ben geleceğe aydınlık olarak bakıyorum. Ereğli&[#]8217;nin geleceğinin çok daha güzel olacağına yürekten inanıyorum. Ever dünyada kriz var, ülkede kriz var. Dolayısıyla bu kriz ortamında çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Çünkü işsiz vatandaşlar iş istemek için bana geliyorlar. Tüm bunlara rağmen iki sene sonra dünya ekonomisini normale dönmeye başladığında, Türkiye&[#]8217;de kriz bitmeye başladığında Ereğlİ&[#]8217;de yeniden bir şeyler olacağına ve Ereğli&[#]8217;nin yeniden ayağa kalkacağına inanıyorum.&[#]8221;

BİZ BUNLARI ÇOKTAN AŞTIK

Zonguldak&[#]8217;ta halen hastane nereye yapısın tartışması yaşanıyor. Oysa bizim hastanemizin temel inşaatı bile sona erdi. Biz 12- 15 yıl önce doğalgazı Ereğli&[#]8217;ye getirmek için büyük mücadele ettik.  Zonguldak&[#]8217;ta halen getirelim mi getirmeyelim mi diye konuşuyorlar.  Şu anda Fen Lisesi inşaatı başladı. Adliye binasının ihalesi tamamlandı. Yakında temeli atılacak.  Kepezdeki eski ilköğretim okuluna bugün kadar alacağız. Yeni bir okul yapılması için ve onlara bir çözüm hazırlayacağız. DDY tarafından hazineye devredilen arazi üzerindeki alçı deposu bulunan yere bir ortaöğretim okulu yapılması için yine mecliste karar vereceğiz. Eğitimde ön açmaya çalışıyoruz. Vergi dairesi adliye binası karşısına yapılacak.  AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile sürekli görüşüyoruz. Proje hazırlanıyor. &[#]8220;

Tersanelerin teşvik kapsamına alınması konusunda da güzel haberlerin beklendiğini kaydeden Posbıyık sözlerini şu şekilde tamamladı:

&[#]8220;Candan tersaneler konusunda büyük çaba gösteriyor.  Tersaneler teşvik kapsamındadır. Yani teşvik gelince KDV, vergi düşecek, sigorta düşecek ve tekrar burası dünya ölçeğinde gemi yapma konusunda mücadele edecek bir noktaya gelmiş olacak.  Borçları da ertelenme durumu var.  Ereğli Belediyesi olarak revizyonu bitirmek üzereyiz. Bir ay sonra revizyon meclise gelecek.  Ereğli&[#]8217;de inşaatların önü açılacak.  Ereğli&[#]8217;de büyük bir hareket yaşayacak.  Yeni sanayi alanları yerleştirmeye çalışıyoruz. Yerli otomobil için henüz karar alınmadı ama mutlaka Ereğli&[#]8217;de yapılması için kulislere başladık. Bu kulisleri Başbakanlık müsteşarlığı düzeyinde yapıyoruz.  Biz Ereğli&[#]8217;nin gelişmesi ve kalkınması için her türlü fedakarlığa hazırız.  Revizyonda da vatandaşın kiminle ilişkimiz nasıl olursa olsun, herkesin lehine olması ve yararlanması önemsiyoruz. Ereğli&[#]8217;de büyük bir ayağa kalkma olayını hep birlikte göreceğiz.

Belediye tarafından yapılacak olan alışveriş merkezi için 31 Ocak tarihinde ihale açacağız. Tahminen Şubat ortasında temelini atarız.  Terminal için avam proje tamamlandı. Uygulama projeleri yapılıyor. O da son aşamaya geliyor. Zannediyorum. Haziran ortasında temelini atacağız. AVM inşaatına başlanmasının ardından mevcut pazaryeri alanındaki dükkanlar yıkılacak ve orası için hazırladığımız projeyi uygulamaya alacağız. Terminal inşasına başlanması ile mevcut terminal alanı için düşündüğümüz projeyi devreye sokacağız.   Oraya da bir başkanlık sarayı ve kent meydanı yapacağız. Kaymakamlık binasının oraya yapılması konusundaki teklifimize yanıt alamdık. Bize yazsın diyorlar. Neyi yazacağız. Oradan ver vereceğiz.

Burada herkese sesleniyorum iki sene sonra buraya yatırım yapmayan saçını başını yolacak. Kimse umutsuzluktan falan bahsetmesin. Erdemir&[#]8217;de sendikada sac tüccarı da düzene girecek. Elbette yürekli adamlar kavga eder.&[#]8221;

Yapılan konuşmaların ardından meclis gündemine geçilerek, gündemdeki maddeler görüşülerek komisyonlara havale edildi. Bir kısmı ise oylanarak kabul edildi. 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2012, 07:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER