Gündeme dair önemli açıklamalar

AK Parti Alaplı İlçe teşkilatı Başkanı Mustafa Yavuz, Alaplı Belediye Meclis üyesi Hüseyin Öztürk basın toplantısı düzenledi.

Gündeme dair önemli açıklamalar

AK Parti Alaplı İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Yavuz Referandum sonrası, partililer ile birlikte gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti Alaplı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Öztürk şu ifadelere yer verdi;

Göreve geldiğimiz 2014 seçimlerinden bu yana her bir Belediye Meclis üyesi olarak %100 yapıcı olmayı prensip olarak edindik.

En son yapılan toplantımızda imar değişikliği ile ilgili, Alaplının geleceğini açacak diye düşündüğümüz, tabandan daha geniş alan bırakan imar değişikliği önerisi gelmişti. Belediye Meclisinde oy çokluğu ile kabul edilen bu imar değişikliğini, CHP grubundan üstelik imar komisyonu başkanı olan arkadaşımız mahkemeye taşıdı. Böyle bir değişikliğin Alaplının altyapısını zorlayacağını, karşılamayacağını iddia ederek dava açtı. Yürütmeyi durdurma kararı aldı, Yargı süreci devam ediyor. Aradan bir kaç ay geçmesine rağmen Belediyenin bir takım borçlarını ödenebilmesi için daha önceden okul arazisi olarak ayrılmış alanın önce yurt arazisi olarak çevrilmesi daha sonrada SGKna borç olarak verilmesi, CHP Grubunun red oyu verdiği değişikliği çok daha fazla imar alanı oluşacak şekilde kabul ettiler.

Bizim hizmet etme görevimiz var. Yoldan geçen araçlardan önce insanımızı düşünmemiz gerekiyor. CHP ilçe başkanımız aylar öncesinde kapanmış konuyu gündeme getiriyor. Bunlar Ömer Halisdemir ismine de karşı çıktı. Şehidimizin adını Alaplıda yaşatalım istedik. Tüm Türkiyede yapılan önerge gereği biz de şehidimizin adını bir caddeye verelim, okula verelim istedik. Bizim önerimiz buydu. Ömer Halisdemirin ismini reddettiler diyenlere dürüstlüğe bulmuyorum. Demokrasi nöbetlerinde fatihalar okunurken neredeydiniz? Sadece protokol gereği 2-3 kere uğradınız. Biz bunları polemik konusu yapmadık. Biz şuna inanıyoruz, bizim kendi aramızda polemiğe düşmemiz Alaplıya hiçbir fayda getirmez. 33 Belediye Meclis toplantısı yaptık, buradaki toplantılar ile Alaplının sorunlarını çözemeyiz dedik. Belediye Başkanımız Nuri Tekine de söyledik. Bizim daha geniş toplantılar yapmamız lâzım dedik. 

İlçemizde Üniversitemizde 4 yıllık fakülte kurulma çabası var. Bir takım açıklamalar yapılıyor, Devreke kaydırıldığına dair. Bu açıklamalar hiçbir fayda getirmiyor. Sorunları beraberce çözmeyi unutmayalım. İkili siyasetten vazgeçelim. Sabahlara kadar toplantı yaparak Alaplımıza faydalı olalım. 

AK Parti Alaplı İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Yavuz, yaptığı konuşmada;

Şuanda Belediyemiz, mevcut olan arsaların satışını yapıyor. Belediye Lojmanlarının olduğu yerde 2 arsa satıldı.

Yavuzun konuşması sırasında söz alan Öztürk, O bölgede İmar değişikliği yaptılar. 10 tane 15 katlı bina yapılabiliyor. Anormal şekilde meclisten geçti, hukuksuzca yapılmıştır. ifadelerini kullandı. Öztürk, Belediye Başkanı Tekine yönelik, Söyledikleriniz tutarlı olmalı, farklılıklar var konuşmalarda. Sayın Nuri Tekin, övündükleri konu personel giderlerini 2 kat artırdık dedi. Siz personel giderlerini artıyorsunuz. 1 kuruş vergi ödememişsiniz. 3 yılın sonunda Belediyenin arsalarını satarsanız ben buna karşı çıkarım. Belediyenin bütçesini kontrol altına almalıyız. Biz bu önceliklerden bahsediyoruz. 

Teşkilat başkanı Yavuz, asfalt konusundaki eleştiriler ve CHPli üyelerin geçtiğimiz günlerde yaptığı yama konusunda da açıklamada bulundu. Asfalt konusunu siyasi ranta çevirmeye kalktılar. Amaçları şov yapmak. Sen zaten meclis üyesisin, komisyonlarda da yer alıyorsun. 1 gün sonra hiçbir şey kalmadı. Elimizdeki malzemeleri sıcaklıklar oluşmaya başlayınca kullanmaya başladık.

Hastane konusunda da bilgi veren Yavuz,

O bölgede yapılan tadilatı tamamlıyoruz. Hastanede proje ihalesi safhasında. 50 yataklı C sınıfı hastaneyi Alaplımıza kazandırıyoruz.

Referandum sonrası Genel Merkezden gelen uyarı olduğunu belirten Yavuz, Önümüzdeki günlerde Referandum ile ilgili geniş açıklamada bulunacağız. 

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2017, 07:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER