Hakim karşısına çıktılar

Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülecek olan duruşmada Tuğgeneral Birol Şimşek, Tuğamiral Hasan Doğan ve Kurmay Albay Kamil Günler, Deniz Albay Mustafa Kemal Öztürk hakim karşısına çıktı.

Hakim karşısına çıktılar

Sabah saatlerinde cezaevi aracıyla Zonguldak adliyesine getirilen komutanların geçen duruşmada tahliye talepleri reddedilmişti.

Bugünkü duruşmada konuşan Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli yazıcı er; O gün Saat 21 sıralarında nöbetten geldim. Komutanlarımın çağırdığı söylendi.. Diğer yazıcılar tarafından boş kulelere asker belirlendi. Sonra alt kata yazıcı bürosuna indik. Bir hareketlilik vardı. Sonra ben koğuşlar bölgesine geldim. Saat 23 sıralarında tüm askerlerin teçhizatlandırılmasına yönelik anons geldi. Kırmızı alarm verildiği söylendi. 1 buçuk aylık askerdim. Kırmızı alarmın ne olduğunu anlayamadım. Diğer yazıcı daha tecrübeli olduğu için kırmızı alarmla tüm kulelerin açılması gerektiğini söyledi. Kulelerin atamalarını yaptık. Onlar silahlıydı. Ancak ben silah almadım. Diğer yazıcıya emir geldi. Ama bana söylenmedi. Nöbet çizelgesini arkadaşlarımla birlikte düzenledik. Boş olan kulelere nöbetçi gönderdik. Nöbette çatışma olmasın diye nöbetçi Ast Subayın odasına gittik. Odaya geldiğimde üst Teğmen odasında koridorda toplandığını gördük. O gün ortamda tatbikat var diye düşündük. Biz odada beklerken 23.30 sıralarında askerleri teçhizatlı bir şekilde gördük. Bir anons duyduk. 1. Ve 2. Anonsu yapan kişinin kim olduğunu bilmiyorum. Seslerinden anlayamadım. Anonsu yapan kişiler farklı kişilerdi. Teçhizatlı olarak 10- 15 dakika kaldık. Diğer verdiğim ifademde baskı altındaydım. O gün ifade alan savcı bana hakarette bulundu. Eğer ifadeyi doğru vermezsen seni komutanların bile kurtaramaz dedi. Darbe teşebbüsü olduğunu saat 10 civarında hazır kıta odasındaki televizyondan öğrendim. Haberi gördükten sonra bölüğümdeki diğer arkadaşlarımla, eğer bizi dışarıya çıkartırlarsa polis veya asker her kimse silahla birlikte teslim olmaya karar verdik. Ne olduğunu bilmediğimiz için kimler tarafından darbe teşebbüsü olduğunu bilmiyorduk. Bize hiç bir şekilde, hiç bir komutan darbe vardır diye bilgi vermedi. dedi

Mahkeme heyeti, 8.5 saat süren duruşmanın ardından sanıkların tahliye talebini reddetti. Heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER