Hastane kantini kime hizmet ediyor? Hastanede neler oluyor?

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nin kantin fiyatları, özel restoran fiyatlarını geride bırakarak, adeta ateş pahası denilecek boyutlara uzandı. Hastane Yöneticisi ve Hastane Müdürü neden korkuyor, neden müdahale etmiyor?

Hastane kantini kime hizmet ediyor? Hastanede neler oluyor?

Zonguldak’ın en büyük devlet hastanesi konumunda bulunan ve günde üç binden fazla hastanın muayene edildiği, binden fazla sağlık personelinin çalıştığı, yine binlerce hasta yakınının yararlandığı kantin kasasına, ödedikleri yüksek ücretler karşısında çaresiz kalan vatandaşlar,sıkıntılarını Gündem Gazetesi’ne anlattı ve Hastane Başhekimi ve Müdürüne veryansın etti: Neden korkuyorlar, duruma müdahale etmiyorlar? diye sordu.

 

Bir hasta yakınını ziyaret etmek amacıyla kantine uğramak zorunda kaldıklarını anlatan bazı vatandaşlar, markette çok daha ucuza alınabilecek ürünlerin fiyatlarını görünce şaşkına döndüklerini anlattı.

TOST 5 TL, Kola 2.5 TL, SU 1 TL…

Devlet Hastanesindeki kantinin fahiş fiyatları karşısında hastane yönetimi neden sessiz kalıyor?

Yakınlarının en iyi şekilde hastanenin sağlık hizmetlerinden yararlanması için uğraştıklarını da belirten vatandaşlar, aldıkları ürünlerin fişlerini göstererek, şunları söylediler: “Suyu 1 TLden, Sandviç tostu ise 5 TL’den alıyoruz. Nescafe 1,5, kola tarzı meşrubatlar 2,5 TL, küçük meyve suları 1.5, Hamburger 5 TL, Çay 1 Lira, hem cam bardakta da içme şansımız yok. Bisküviler marketlerin 2-3 katı. Biz hasta yakınlarımız için buradayız, keyfimizden gelip burada alış veriş yapmıyoruz. Onların bir ihtiyacı olur. Ya da öğleden sonraya kalan tahlillerimiz için alış-veriş yapmak zorundayız. Fiyatların yüksekliği karşısında umutsuzluğa kapılıyoruz. Uygun fiyata buradan ürün almanın hakkımız olduğunu düşünüyoruz ama bu fiyatlarla vatandaşın cebi buna yetmeyecek. Hastane yetkileri, bu sıkıntıya bir çözsün, sıkı denetim getirmeli. Biz bu fiyatlar karşısında kara kara düşünüyoruz. Hastane kantinlerine bir standart ve standarda göre üst ücret sınırlaması getirilmesini gerekiyor

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 10:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
mustafa çoker
mustafa çoker - 7 yıl Önce

Rekor rakamlarla ihaleyi alırsa firma,nereden çıkaracak bunun acısını,dayan millete gitsin.Ne denetleyen var ne bu soyguna dur diyebilen,ee bu millet ne ektiyse onu biçiyor..Ağlamak yok

YILMAZ YEŞİMOĞLU
YILMAZ YEŞİMOĞLU - 7 yıl Önce

HASTANE MÜDÜRÜ NE İŞ YAPIYOR.YAZIK.BİZİ SEYYAR SATICILIK YAPIYORUZ DİYE KALDIRTI.ŞİMDİ SUYU 1 TLYE SATTIRIYOR.UTAN UTAN .AMA HASTANE ÇALIŞANLARINA İNİDİRM VARMIŞ..BİR REZİLLİK DAHA.ÇALIŞANA İNDİRİM.HASTAYA KÖRÜKLEYİN.

feyzullah uçar
feyzullah uçar - 7 yıl Önce

kul hakkı bu hastane yöneticisi.fiyatlar için konuşmak istedim.bayan yönetici beni yanına almadı..hani kapılar ardına kadar açıktı..

Erhan Türk
Erhan Türk - 7 yıl Önce

Hastane yöneticisi aramayın, şu an Genel Sekreter oldu kendileri

67 eregli
67 eregli - 7 yıl Önce

hastanede kim olursa olsun vallahi billahi fazla ücret alınıyorsa kimin eli varsa bu işde kaçmilyon kişinin ve tuyü bitmemiş yetimleri bogazlarında dügümlenir nereye gidiyoruz..böyle lütfen hastalarımızın ve yataklı hastalarımıza sahip çıkalım....

Oktay
Oktay - 6 yıl Önce

Devlet kazansın diye ama vatandaş çok magdur

SIRADAKİ HABER