Hastanede Kimyasal Patlama

Karadniz Ereğli Devlet Hastanesinde tatbikat düzenlendi. Gerçeği aratmayan tatbikatta, kimyasal patlamada yaralanan iki yaralı, ekiplerin olay yerinde yaptığı müdahalenin ardından Devlet hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. Tatbikatta AFAD, UMKE, İlçe emniyet Müdürlüğü, itfaiye birimleri hazır bulundu.

Hastanede Kimyasal Patlama

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi yönetimi Hastane Afet Planı çerçevesinde sabah saat 10.00 da hastane bölgesinde Kimyasal Patlama tatbikatı gerçekleştirdi. AFAD, UMKE, İlçe Emniyet Müdürlüğü, itfaiye ve hastane çalışanlarının katıldığı tatbikatta, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren boya fabrikasında meydana gelen kimyasal patlamada yaralanan iki işçiye müdahale edildi. Patlamanın hemen ardından olay yerine gelen Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri (AFAD) özel elbiselerini giyerek çevrede kimyasal ölçümü yaptı. Olay yerinin güvenliğinin alınmasının ardından ekipler yaralıları sedye ile alarak hazırlanan çadıra getirdi. Burada her iki yaralı da Kimyasal etkilerinden arındırılarak ambulansa bindirildi. Olay yerine gelen yaralı yakınlarını ise Polis ve güvenlik görevlileri sakinleştirmeye çalışırken, hastaneye gelen yaralı yakınlarına Ereğli Devlet Hastanesi görevlileri tarafından psikolojik destek verildi.

Ereğli Devlet Hastanesine getirilen yaralılar burada İzole odasında yapılan müdahalenin ardından acil servise alınarak tedavilerine başlandı. Tedavileri tamamlanan iki yaralı daha sonra müşahede ardından da yoğun bakım odasına alınarak tedavilerine devam edildi. Tatbikat sırasında Hastane Afet Planı koordinasyon merkezinde de olay anından sonuna kadar yapılacak çalışmalar birebir takip edildi.


Tatbikata bağlı olarak hastane acil önünde bekleyen yaralı yakınlarına Afet Planı Başkanı Hastane Başhekim yardımcısı Vildan Türkeli tarafından açıklama yapıldı. Olay ve sonrasında yapılan tedavi sürecini anlatan Türkeli Bugün saat 10.00 sularında Organize Sanayi bölgesinde bulunan Kılıç boya fabrikasında Kimyasal depoda meydana gelen patlama sonucunda bu bölümde çalışan iki k,işi yaralanmıştır. 112 komuta merkezi tarafından hastanemize yönlendirilen hastalar acil servisi getirilerek gerekli tedavilerine başlanmıştır. Acil Tıp uzmanımız tarafından ilk değerlendirilmeleri yapılan hastalarımızın şu anda tedavileri devam etmektedir. Yaralılarımızın hayati tehlikeleri mevcut değildir dedi.

TATBİKAT BAŞARILI ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tatbikatın sona ermesi ile birlikte tatbikata katılan tüm ekiple basın mensuplarının karşısına geçen Afet Planı Başkanı Hastane Başhekim Yardımcısı Vildan Türkeli, tatbikatın başarı ile sonuçlandığını açıkladı. Hastane olarak bu tür durumlara hazır olduklarını ancak bazı aksaklıkların daha önceden tespit edilmesi amacıyla bu tür tatbikatların önemli olduğunu kaydeden Türkeli Bugün Hastane Afet planı çerçevesinde AFAD, UMKE, İlçe emniyet Müdürlüğü, itfaiye birimlerimizin de katılımı ile hastanemizde bir tatbikat gerçekleştirdik. İlçemizin sanayi bölgesi olması nedeniyle bu tür olaylar maalesef kaçınılmaz. Böyle bir durumda neler yapılması gerektiğiniz bizim hastanemiz de zaten afet planında açıkça belirtiliyor. Fakat pratik uygulamada öngörülemeyen bazı aksaklıklar meydana gelebiliyor. Bu  aksaklıkların daha önceden tespiti ve birimler arasında ki koordinasyonun sağlanabilmesi için zaman zaman tatbikatların yapılması gerekiyor. Biz de böyle bir tatbikatı bugün gerçekleştirdik. Tatbikatı başarı ile tamamlayan tüm personelime, desteğini bizden esirgemeyen AFAD, UMKE, İlçe emniyet Müdürlüğü, itfaiye birimlerimize ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum dedi.

Yapılan konuşmanın ardından tatbikat sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER