Ihlamur ormanlarına dönüşecek

Bölge Müdürlüğü ormanlarında Ihlamur Bahçesi oluşturuluyor.

Ihlamur ormanlarına dönüşecek
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü çalışma alanı içerisinde yer alan Çaycumada Ihlamur türünün ekolojik isteklerine cevap verecek geniş alanlara yönelik üretimi yapılan ıhlamur çiçeği ile ıhlamur balındaki verimi artırmak amacıyla asli olarak yayılış yaptığı alanlarda her türlü bakım ve rehabilitasyon çalışmalarına ek olarak Ihlamur Bahçesi tesis edildi.

Çaycuma İlçesi Ramazanoğlu Köyü mevkiinde 20 dekarlık alan üzerinde tesis edilen Ihlamur Bahçesi Fidan Dikim Etkinliğine Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcısı GültekinAksan, Zonguldak İşletme Müdürü, İşletme Şefleri, İşletme Müdürlüğü personeli ile bir çok köy muhtarı ve vatandaşlar katıldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, ıhlamur bahçesi fidan dikim etkinliğinde yaptığı konuşmada “Sayın Bakanımız Prof Dr Veysel Eroğlu’nun talimatları ile 5000 Köye 5000 Orman projesi kapsamında; Orman teşkilatı tarafından orman köylerinde yaşayan vatandaşların gelir seviyelerinin arttırılması için ceviz, kestane, fıstıkçamı, ıhlamur ve kızılcık gibi gelir getirici fidanlar dikilerek köylerimizde gelir getirici ormanlar oluşturulmaktadır. Bu kapsamda 2016 yılı sonuna kadar 98 köyde 155.025 adet gelir getirici fidan dikilmiştir.2017 yılında Zonguldak ilinde toplam 9 köyde, 18.000 adet ceviz, fıstıkçamı, ıhlamur, kestane ve kızılcık fidanı dikilerek gelir getirici ormanlar oluşturulacaktır.
Ihlamur bahçeleri kurarak bu kurulan bahçelerde ağaçlarda ıhlamur çiçeğine yönelik bakımlar yapılarak hem ıhlamur çiçeğinin verimi artırılacak hem de arıcılık faaliyetleri için bal üretimine katkı sağlanmış olacaktır. Mevcut olan ıhlamur ormanlarında her türlü bakım ve rehabilitasyon çalışmalarına ilave olarak yapılarak, ıhlamurun biyolojisine uygun açıklık alanlar Ihlamur Ormanlarına dönüştürülecektir.” ifadelerini kullandı.

2000 adet ıhlamur fidanının toprakla buluşturulmasının ardından etkinlik sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2017, 07:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER