'İşçimizi enflasyonun altında ezdirmeyiz'

Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Tahsin Atayan 11 belediye ile toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

'İşçimizi enflasyonun altında ezdirmeyiz'

Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Tahsin Atayan 11 belediye ile toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.
Tahsin Atayan yaptığı açıklamada en büyük amaçlarının toplu sözleşmeleri masa başında bağıtlamak olduğunu belirterek, ” Burada tabi bizim en büyük amacımız sözleşmeleri masa başında bitirmektir. Burada bizler hem kurumu hem de işçisi düşünmek zorundayız. Ne kurum fazla yük altına girsin, nede işçi enflasyon altında ezilsin tüm amacımız budur” şeklinde konuştu.

İŞÇİMİZİ VE KURUMLARIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ
Toplu sözleşmeleri yaparken ne kurumun fazla yük altına girmesini nede işçiyi enflasyon altında ezdirmemeyi hedeflediklerini belirten Tahsin Atayan yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:
2017 yılından geçerli olan sözleşmelerimiz tabi bunların başlangıç tarihi ikinci aydır. İkinci aydan bu yana üçüncü ayın sonuna kadar sürecektir bu sözleşmelerimiz. Bu arada bu dönem 11 belediyeyle sözleşmemiz var. Bunlar tabiî ki il belediyesi olarak Bartın var. Ereğli var, Kilimli Çaycuma, Devrek, Perşembe, Hasankadı gibi yerlerde şu anda sözleşmemiz devam ediyor. Taslaklarımızı verdik ve sözleşme sürecimiz devam ediyor.
Görüşmelerde son aşamalar geldik artık. İdari maddeleri bitirdik ve bundan sora parasal konulara değineceğiz. Yani 2017 toplu sözleşme sürecimiz böyle devam edecek. Burada tabi bizim en büyük amacımız sözleşmeleri masa başında bitirmektir. Burada bizler hem kurumu hem de işçisi düşünmek zorundayız. Ne kurum fazla yük altına girsin, nede işçi enflasyon altında ezilsin tüm amacımız budur. Daha önce söylediğim gibi toplu sözleşmeleri masa başında bitirmek en büyük gayemizdir. Bu tabiî ki oturup konuşacağız belediye başkanlarımızla işte toplu sözleşme komisyonlarımızla beraber. İnşallah bunları masa başında bitireceğiz”

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER