İsmail Çorumluoğlu, Ereğli FM’de Açıklamalarda Bulundu

İsmail Çorumluoğlu, Ereğli FM’de Açıklamalarda Bulundu

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçe genelinde trafik yoğunluğunun yaşandığını bildiklerini ve bazı çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Çorumluoğlu, 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de, “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programında ilçe genelindeki sorun ve çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SEL’E DEVLET ELİ 
İlçeye bağlı Ormanlı Beldesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinde çok sayıda ev ve iş yerinin zarar gördüğünü hatırlatan Çorumluoğlu, şunları kaydetti:
“Oradaki sorunun, dere yatağının daraltılmasından kaynaklandığını tespit ettik. Yaşanan sorunun ardından gerekli incelemeleri yaptık; siyasilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız önemli destekler verdi.
Devletimiz de zarar gören esnaf ve ailelere öncelikli bir miktar maddi yardımda bulundu. Ancak, vatandaşlarımızın da DASK yaptırmaları gerekiyor.”

“ÖNCELİĞİMİZ CAMİ DEMEDİK!”
Kaymakam Çorumluoğlu, program  yapımcısı Kapan’ın, ilçeye Vali beraberinde milletvekillerinin gelmesi ve buna paralel cami yeri incelemesi konusunu hatırlatması üzerin eise şunları kaydetti:
“Bu ziyaret ileriki günlerde de yapılabilecektir. Örneğin Kampüs konusunda da sayın Valimiz ve milletvekillerimiz ilçemize birlikte gelebilirler. Cami konusunda belirli yerlerde incelemelerde bulunuldu, Sayın Valimiz görüş ve önerilerini Belediye Başkanımıza bildirdi. Sanırım sayın Başkan bu konuyu Meclisi ile görüşerek bir karara varacaktır.”

Kapan’ın, konuya ilişkin bir de anket yapıldığını ve öncelikli sorunun ilçedeki trafik akışı olarak öne çıktığını hatırlatması üzerine ise şöyle dedi:
“Biz zaten ‘önceliğimiz Cami’ demedi ki. Ancak Zonguldak’ta yapılan caminin ne kadar güzel olduğu önceden eleştirenlerce de kabul edildi. İlçemizin de geniş avlusu bulunan bir camiye elbette ihtiyacı var. Trafik konusu ise doğrudur, ilçenin önemli sorunudur. Birkaç aydır ciddi manada Trafikte yoğunlaşma var. Ereğli’de Kepez tepesinde kavşak bölgesi ve Devrek Yol Ayrımında sıkıntı yaşıyoruz. Devrek Yol Ayrımında proje ‘yanlıştır, doğrudur’ demiyorum. Bu saatten sonra yıkılamayacağına göre, nasıl düzeltilebilir ve iyileştirilebilir üzerine çalışmalıyız ve çalışıyoruz. Vatandaşların trafik konusunda aşırı duyarlı olması lazım. Ereğli büyüyor. Çarşı merkezinde, Un Pazarında yolun göbeğine aracını park edip, dörtlüleri yakıp , ‘Ne olacak bu trafiğin hali’ diye isyan ediyor. Ben Kaymakamlığa yürüyerek gidip, geliyorum. Trafiği ben mi tıkıyorum.”

BAŞLICA SORULAR VE GELİŞMELERİ
Kaymakam Çorumluoğlu, Kaymakamlık ve Emniyet Binalarının çalışmalarının tamamlandığını, Kurban Bayramı sonrası ihaleye çıkacağını, Üniversite Kampüsü çalışmalarında, Erdemir ve hayırsever Akın Tatoğlu’nun projenin son halini beklediğini, her hangi bir sorunun bulunmadığını dile getirirken, “bakın, Sayın Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç’a teşekkür ediyorum; yurt dışından yatırımcılar Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapacaklar. Şunu özellikle söylemek istiyorum. Hayat birbirimizi üzecek kadar uzun değil. Karadeniz Ereğli çok güzel bir Kent. Hep birlikte bu kentin daha iyi olabilmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.
İlçedeki toplam aşılamanın yüzde 68’i bulduğunu, çift doz aşılamanın ise yüzde 70’e ulaşması gerektiğini, Covid-19 salgınındaki Delta varyantının ise daha çabuk bulaşabilen konumda olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların tedbirleri elden bırakmaması gerektiğini ve özellikle Kurban Bayramı’nda kırsal alanda yaşayanların toplu yemek gibi etkinlikler yapmamalarını önerdi.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, 15 Temmuz Darbeye Kalkışmaya Karşı Mücadele Günü’nün ise yarın (15 Temmuz) ilçede gün içinde çeşitli aktivitelerle kutlanacağını hatırlatırken, vatandaşları saat 20 45’de ise Atatürk Anıtı alanına beklediğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2021, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER