'Kapı kapı çalışın' tavsiyesi verdi

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı'nın genişletilmiş ilçe danışma meclis toplantısı yapıldı.

'Kapı kapı çalışın' tavsiyesi verdi

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, referandum çalışmaları ile ilgili olarak Kdz Ereğli İlçe Teşkilatını uyardı. Çaturoğlu, “O işler bircük bircük olur arkadaşlar. Bir bir, bir bir birikir. Biz geçmişte şu kadar fark atacağım deyip de fark yiyen seçimler gördük. O duruma düşmemek için kapı kapı çalışacağız, cumhurbaşkanımıza layık olmaya çalışacağız” dedi.

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığının genişletilmiş ilçe danışma meclis toplantısı Keleşler Park Otel Konferans Salonunda gerçekleştirildi.  

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, il genel, belediye meclisi üyeleri, Önceki Dönem Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Önceki Dönem Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, partinin belde teşkilatı  başkan ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Toplantı öncesinde Ömer Erbay başkanlığında divan heyeti oluşturuldu. Açılışın ardından AK Parti Kdz Ereğli Kadın Kolları Başkanı Şengül Albayrak,  Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Alagöz, Tanıtım ve Medya Başkanı Mehmet Keleş yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ÇATUROĞLU: “SİSTEMİ KURUMSALLAŞTIRMAK GEREK”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu toplantıda yaptığı konuşmada  16 Nisan’da bir seçim değil, bir referandum yapılacağını, Anayasanın 18 maddesinin değişeceğini ifade ederek şunları söyledi:

Bu referandumda iki başlılık kalkıyor. Başbakanın bütün yetkileri Cumhurbaşkanına geçiyor. Bakanları cumhurbaşkanı kendisi atıyor artık. Kuvvetler ayrılığı zedelenecek diyorlar bu zamana kadar güçler ayrılığı mı olmuş. Yürütme yargının işine karışmış.  Vesayetçiler diyor ya hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir diyorlar öyle mi gerçekten bu millet insan yerine konulmuş mu? Bu memleketin gerçek sahipleri kılık kıyafetinden dolayı başkente sokulmamış. Sıkıntılar bu sistemde hiçbir zaman bitmez. Ülkede 15 yıldır istikrar var ise o da Recep Tayyip Erdoğanın kendi şahsından dolayıdır. Recep Tayyip Erdoğan sizin benim gibi fanidir. Oradaki görev süresi bellidir. Ne zaman gideceği de belli değildir. Türkiye Cumhuriyeti dünyanın gözbebeği haline gelmiş, bütün coğrafyanın gözünün olduğu noktadadır. Sistemi kurumsallaştırmak gerekir. Recep de olsa Ahmet, Fatih de olsa yakalanan bu istikrarın devam etmesi gerekir, onun için evet diyoruz.”

ASGARİ HEDEF YÜZDE 50Yİ GEÇMEK

Asgari hedef yüzde 50yi geçmektir. Yüzde 50yi geçemedikten sonra 60-70 de hiçbir anlamı yoktur. Hakikaten CHP çok ballı bir parti. Şu ülkede hiçbir yapmadan yüzde 25 oyu tutturan başka bir parti yok. Halka tepeden bakacaksınız, halkın ihtiyaçlarını görmezden geleceksiniz, halka kömürcüler, makarnacılar, gazozcular diyeceksiniz ve halk da size yüzde 25 oy verecek. CHP alışmış. 1923den beri iktidarda kim olursa olsun bir takım kurumları, kurulları ile hep iktidar olmuş, muktedir olmuş. Siyasiler iktidar olmuşlar ama muktedir olamamışlar. Aynen 411 el kaosa kalktı dediler ya geçen başörtü konusunda. Rejim elden gidiyor dediler hep öyle söylediler şimdi de aynı şeyi söylediler. Başörtüsü için yapmadıkları çirkeflik kalmadı. Gitti mi? Önce üniversitelerde sonra ilk ve ortaokullarda daha sonra kamuda serbest bırakıldı ve en sonunda askeriyede serbest bırakıldı, ne oldu rejim mi elden gitti? Bu millet evvelinden beri birbiri ile kavga etmiyor ki bu vesayetçiler ettiriyor. Bu 18 madde milletin oyundan geçtikten sonra bu vesayetler ebediyen tarihe gömülecekler.

CHP’YE ELEŞTİRİ, MHP’YE TEŞEKKÜR

Çaturoğlu, konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin tavrına yönelik eleştiriler getirirken şunları söyledi:
“Bu ülkede iktidar olabilmek için vatandaşın içine tıpış tıpış gideceksin, elini öpeceksin, makarnacı, kömürcü diye koyun diye aşağılamayacaksın, değer vereceksin, alabiliyorsan oyunu alacak ve bu memlekette Cumhurbaşkanını seçeceksin.  Onun için istemiyorlar çalışmak zor geliyor. Şunu söylüyorum kendilerine şu sisteme karşı çıkmak baştan havlu atmaktır. MHP Genel Başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum. Onların bir hedefi var onlar cumhurbaşkanını MHPden seçeceğiz diyorlar. Tebrik ediyorum onları. Niye CHPliler havlu atıyorsunuz erkenden, taksilerin arkasında yazıyor ya ne diyor, nazar etme ne olur çalış senin de olur. Sende nazar etme, sende çalış. Bu millete hakettiği muameleyi ver tepeden bakma gönlünü al, oyunu al Cumhurbaşkanı ol. Cumhurbaşkanı CHPli olsun kendilerine bunu tavsiye ediyorum. Hayır demeyi bıraksınlar, hayır cephesinden ayrılsınlar, bu sistemde bir gün CHPden Cumhurbaşkanı çıkaracağız diye bu anayasaya bu değişikliğe hep beraber CHPli kardeşlerimi tüm diyen hayır diyen kitleleri bu anayasaya evet demeye davet ediyorum.

“BİRCÜK BİRCÜK OLUR O İŞLER..”

Konuşmasının sonunda partililere de hitap eden Çaturoğlu, “Şunun altını özellikle çizmem gerek. Blok oylar, yüzde altmış, seksen değil. Asgari hedef yüzde 50’yi geçmektir. Belediye Başkanı adayıyken bizim görüşümüze ters bir adamı ikna ettik, eşini ikna etmek için ayrıca ziyaret ettik.  Orada bir oy daha aldık. O işler bircük bircük olur arkadaşlar. Bir bir, bir bir birikir.. Biz geçmişte şu kadar fark atacağım deyip de fark yiyen seçimler gördük. O duruma düşmemek için kapı kapı çalışacağız, cumhurbaşkanımıza layık olmaya çalışacağız.” Diye konuştu.

UYSAL : “EN AZINDAN YÜZDE 67 OLMALI”

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşmasında  seçim sonucuna yönelik hedeflerini
 Bizler hedef olarak Cumhurbaşkanlığı sisteminde referandumda aldığımız oy üzerinde almamız lazım. Bizim en azından Zonguldakımıza yakışır plakamız 67. Ben de bu hedefi koyuyorum” ifadeleriyle anlattı.

Uysal, Türkiye’nin değişik dönemlerde yaşadığı darbeler ve muhtıralara dikkat çekerek, “Bu sistem iyi idiyse bunlar nasıl oldu?” diye sordu.

Ereğli Belediye başkanı, yeni hükümet  sistemiyle ilgili olararak ise şunları söyledi:
“Hem cumhurbaşkanını, hem başbakanı seçeceksin iki tane. İnsaf, yetki tek elde toplanmalı. Doğru bilgi, sağlıklı bilgi edinmemiz lazım. Adnan Menderes, bunu istedi mi? Rahmetli Erbakan , Turgut Özal, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu istedi mi? İstedi. Vesayetin yanında olanlar engel oldu yaptırmadılar. Tarihe saygı için buna evet dememiz lazım.”

“HAYIRLI OLSUN”CULARA TEPKİ

Referandumda Hayır oyu kullanacakları da eleştiren Uysal, “ 2023 ve ötesi hedefler için evet diyeceğiz. Bir de şunu diyorlar. Bir toplantıya gittin mi ‘Hayırlara vesile olsun’ dersin. Konuşma şeklimizdir. Şimdi ağzına hayır almayan, hayırlı laflar almayan herkes özellikle hayırcı grup, hayırlı işler, hayırlı akşamlar, hayırlı cumalar, Allah razı olsun. Biz itiraz etmiyoruz. Ne güzel laflar yağıyor. Ağzına hayırlar almayan ‘Hayırlı pazarlar başkanım’ diyor. Bu iyiki halk oylaması çıktı ya ağzımız hayırlı cumalar demeye alıştı diye konuştu.

BAŞOL: “GEREKLİ ADIMLARI ATMALIYIZ

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol da 16 Nisan’ın çok önemli bir gün olduğunu , bunun bir siyasi parti seçimi olmadığını belirterek  : Bu vatan meselesi. 15 Temmuzlara geri dönülmemesi gerektiğini canı gönülden bilmekteyiz.  Ankarada büyüklerimiz startı verildi. Biz bu start doğrultusunda bırakın şehirlerimiziz, mahallelerimizde, köylerimizde, ulaşamadığımız en ücra köşelerde, bir daha 15 Temmuz’u yaşamamak için gerekli adımları atmak zorundayız dedi.

ÇAKIR YATIRIMLARI ANLATTI

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da konuşmasında ilçede devam eden ve yapılması hedeflenen projelere ilişkin bilgi verirken,  Kamu yatırımlarında 2 Mart tarihinde Kırmacıda Melih Şule Yılmaz ortaokulunda ihalesi var. Okul inşaatlarımız sürüyor, postanemiz yakın zamanda ihaleye çıkacak. Prefabrik okullarla ilgili köylerimizin yatırım programına alındı. Diğer okullarımız da devam ediyor. Ereğli Lisesinin yıkım kararı geldi. Oraya 24 derslikli lise kazandıracağız, liselerimizdeki ikili öğretimi tekli öğretimi de yavaş yavaş tekli öğretime doğru geçiyoruz,” dedi.

TEŞKİLAT OLARAK HAZIRIZ

Diğer yandan 16 Nisan halk oylaması ile ilgili startın Ankarada verilğini ifade eden Çakır şöyle devam etti:
“ Ereğli olarak büyük bir katılım sağladık. Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. 16 Nisanda önemli bir virajı alıyoruz. Her halk oylamasını önemli diyoruz. Tüm kazanımları koruma adına bundan sonraki kalkınmayı sürdürme adına önemli bir oylamanın arifesindeyiz. 16 Nisan neler getirecek ülkemize. Birileri tek adamlıktan, diktatörlükten bahsediyor. Yüzde 30-35’le gelsinler de faiz lobilerine, medya baronlarına teslim mi olsunlar? Vesayet kurumlarıyla hükümetler balans ayarı mı yesin? Başbakanımız bir gemide iki kaptan olmaz diyor. Daha hızlı hareket için tek elden yönetim olacak.Biz teşkilatlar olarak hazırız, seçim koordinasyonu kurduk, yetkilileri atadık, önümüzdeki günlerde seçim bürolarını da oluşturacağız

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2017, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER