Kent Konseyi'nin 15'inci Genel Kurulu yapıldı

Zonguldak Kent Konseyi Olağan 15. Genel kurulu Zonguldak Nikah Salonu’nda yapıldı.

Kent Konseyi'nin 15'inci Genel Kurulu yapıldı

Zonguldak Belediyesi Nikah Salonunda yapılan Genel kurula belediye Başkanı Muharrem coşkun ile kent konseyine üye olan Zonguldak genelindeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan kongrede Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Zonguldak için gelişmesi ve kalkınması için çaba gösterdikleri söyledi. Sezgin kalkınma idaresini kurulması gerektiğini söyledi.

Daha sonra konuşma yapan Zonguldak belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise Zonguldak için özel kanun çıkartılması gerekir. Zonguldak’ın kurtuluşu buna bağlı” dedi.

Divan teşekkülünün ardından Kent Konseyi’ne yeni katılmak isteyen derneklerin oylaması yapıldı.

Divan Başkanı Yesari Sezgin, “Kömürkent Gençlik ve Spor kulübü, Zonguldak Folklor Derneği, Zonguldak Fenerbahçe Taraftarlar Derneği, Türkiye Tabiatı Koruma Derneği İl Temsilciliği, Türkiye Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği, Ekin Mehteran ve Halk Oyunları Derneği, Zonguldak İl ve İlçeler Otobüsçüler Derneği, Halay Halk Gençlik ve Spor Kulübü, Güvenlikgücüspor Kulübü ve Zonguldak Diyabet ve Kronik Hastalar Derneği”nin Kent Konseyi’ne üye yapılmasını oy birliğine sunuldu. Yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edildi.

Derneklerin kabulünün ardından konsey üyesi Kızılay’ın Şube Başkanı Nihat Aygün, katılan derneklerin kendilerini tanıtmasını istedi. Bunu üzerine tartışma yaşandı.

Ardından yeni katılacak dernekler adına Zonguldak Fenerbahçe taraftar Derneği Başkanı Turgut Papila konuşma yaparak kent konseyine katılma isteklerini olduğunu belirtti. Yapılan konuşma üzerine tekrar söz alan Nihat Aygün, “Evet bizde bunu istiyorduk. Kendileri tanımış olduk” dedi

Diğer gündem maddesi ise yeni düzenlenen kadın meclisi yönergesi ve kent konseyi yönergesinin 2.maddesinde değişiklik önergesi oldu. Yeni çalışma gruplarının oluşturulmasına karar verildi.

Divan Başkanı Yesari Bezgin burada yaptığı konuşmasında, seçimlerde kent konseyi başkanını için ayrı seçim, yürütme kurul için ise ayrı seçim yapıldığını hatırlatarak bunun teke düşürülmesini tek olarak hem başkanlık ve hem de yürütme kurulu seçimini gerçekleştirilmesi için önerge verdi ve bu önerge genel kurulda kabul edildi.

Kongrede son olarak Üzülmez Kültür Vadisi Projesi ile ilgili olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreter yardımcısı Ali Doğu, “Üzülmez Kültür vadi Projesi nedeniyle Üzülmez’deki yapıları ziyaret eden Valimiz ile burayı ilk kez gezerken Sayın valimiz iyi ki burası böyle korunmuş halde günümüze kadar gelmiş” şeklinde düşüncesini belirtti. Evet Üzülmez Kültür Vadisi projesi Zonguldak için çok önemli” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER