Konutlarda Deprem Sigortası Zorunlu Olacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2000 ile 2017 yılları arasında zorunlu deprem sigortasının yapılma oranlarına değindi.

Konutlarda Deprem Sigortası Zorunlu Olacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu oran çok düşük bulduğuna belirtti. Kaynak: Zorunlu Deprem Sigortası  (DASK),Tüm Konutlar Zorunlu Tutulacak Mekanizma Kuruluyor,

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2000 ile 2017 yılları arasında zorunlu deprem sigortasının yapılma oranlarına değindi. 2000 ile 2017 yılları arasında zorunlu deprem sigortasının yapılma oranını incelediğimizde yüzde 2 seviyesindedir dedi.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu oran çok düşük buluyorum. Zorunlu deprem sigortasını düzenli ve istikrarlı şekilde arttıracak ve tüm ülkeyi kapsayacak şekilde çalışmalara başlayacağız.

Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) , ülkemizde büyük can ve mal kaybına neden olan 1999 Marmara Depreminden sonra doğal afetlerden korunmak amacı ile kuruldu.

Şimşek, ülkemizin yüzde 66’sı birinci ve ikinci dereceden deprem kuşağında bulunmaktadır. Nüfusumuzun ise yüzde 70’i bu bölgelerde yaşadığını belirtti. Bu nedenle zorunlu deprem sigortasını tüm ülkede yaygınlaştırmalıyız dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2017, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER