Köprülü kavşak mahkemelik oldu

4 yıldır bitirilmesi beklenen köprülü kavşak mahkemelik oldu.

Köprülü kavşak mahkemelik oldu
Kdz. Ereğli İlçesi’nde Terminal ve Devlet Hastanesi hizmet binaları çevresinde ulaşım için hayati önemi bulunan, köprülü kavşak inşaatında düğüm çözülmeye çalışılıyor. Hastane inşaatı yolu kamulaştırma sebebiyle mahkemelik olurken, yüklenici firma yasal sürecin tamamlanmasının ardından çalışmalara kaldığı yerden başlamayı hedefliyor.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, hastane ve terminal hizmet binalarına girişi kolaylaştıracak olan köprülü kavşakta kamuoyunda yer aldığı gibi bir ödenek sıkıntısının bulunmadığını belirterek, köprünün geçtiği bölgede sadece arsa sahibinin kamulaştırmaya yaptığı itirazın sebep olduğu bir aksaklık olduğunu kaydetti. Mahkeme sonucun neticelenir neticelenmez köprülü kavşak sorunun aşılacağını ifade eden Çaturoğlu, “Arsa sahibinin itirazı mahkemelik olmuş ve mahkeme devam ediyor. Söylendiği gibi ne ödenek sorunu var, ne de yüklenici firma işi bırakıp kaçtı. Hatta ve hatta firma güçlü bir firma ve ayakta.İstimlak sorunu neticelenir neticelenmez çalışmalar kaldığı yerden başlayacak. Ödenek, para her şey var. Yeni hastaneye yakışır bir yol ve kavşak olacak. Otogar da orada biliyorsunuz. Ben şimdiden tüm Ereğli halkına hayırlı olsun diyorum, kimsenin endişesi olmasın” dedi.
2013 yılından bu yana gündemde yer alan yeni hastane ve terminal köprülü kavşağı çevre yoluna bağlantılı planlanlanarak, tamamlandığında, Zonguldak’tan Alaplı istikametine gidecek-gelecek araçlar viyadük şeklinde olacak üst yoldan direkt geliş- gidiş yaparlarken, Ereğli ve Zonguldak yönünden TOKİ konutları, hastane ve terminale alttaki kavşaktan geçişler sağlanacak.
 
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2017, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER