Kültür ve Sanat Merkezi İhalesi Yapıldı.

Kültür ve Sanat Merkezi İhalesi Yapıldı.

 Karadeniz Ereğli Belediyesi eski belediye binası yerine inşa edilecek olan Kültür ve Sanat Merkezi (KSM) ihalesi yapıldı. İnşaata bir ay içinde başlanacak ve Kültür Sanat Merkezi’nin yaklaşık 1.5 yıl sonra açılması planlanıyor.  Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Bu binayla hem tarihi doku korunarak turizm açısından önemli bir çekim merkezi oluşturulacak” dedi.

Karadeniz  Ereğli’de altından tarihi hamam çıkan eski belediye binası yerine yapılacak olan Kültür ve Sanat Merkezi’nin (KSM) yapım ihalesi gerçekleştirildi.

Kültür Bakanlığı’ndan izinli 2 firmanın teklif verdiği ihaleyi 12 milyon 481 bin 402,50 TL’ye M-Arslan İnşaat Mühendislik Mim.Taah.San. ve Tic.Ltd.Şti kazandı. Anıtlar Kurulu ile ilgili kurumlardan onaylanan proje kapsamında yapılacak Kültür ve Sanat Merkezi’nin alt bölümü cam zemin altında tarihi hamam görünecek şekilde inşa edilecek ve üzerine 3 katlı inşaat yapılacak.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği’ndeki süreçlerden sonra yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak çalışmalar başlayacak. Kültür ve Sanat Merkezi’nin içinde müzik, resim, seramik atölyeleri, oda tiyatrosu ve sergi salonları olacak. İnşaatın bir ay içinde başlaması ve yaklaşık 1.5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

POSBIYIK: “KÜLTÜREL HAYATI ZENGİNLEŞTİRECEK!”

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, projenin belediyenin öz kaynaklarıyla gerçekleştirileceğini belirterek, “Bu binayla hem tarihi doku korunarak turizm açısından önemli bir çekim merkezi oluşturulacak. Hem de şehrimizin kültürel hayatının zenginleşmesine büyük katkı sağlayacak. Çok ciddi hazırlıkların ve izin sürecinin sonunda bu aşamaya gelindi. Modern tarzda inşa edilecek bu merkezin çok amaçlı salonları bulunuyor. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

UZUN SÜREDİR GÜNDEMDEYDİ

Bilindiği gibi önceki dönemde, Devrim Bulvarı üstünde bulunan belediye binası, eskimesi nedeniyle boşaltılmış, Belediye birimleri AVM olarak inşa edilen şimdiki yerine taşınmıştı. Konu, Ereğli’de yaklaşık yedi yıla yakın zamandır gündemdeydi. İnşaata başlanması, altından çıkan Roma Hamamı nedeniyle, gerekli izinlerin alınması sürecine girilmesi yüzünden mümkün olamamıştı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2021, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER