Kurban Bayramı Arifesinde Gıda Denetimleri Hızla Devam Ediyor

Kurban Bayramı Arifesinde Gıda Denetimleri Hızla Devam Ediyor

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmalarını sağlamak hedefiyle 5996 sayılı " Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun" hükümlerine göre yıl içerisinde üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan gıda denetimlerine Kurban bayramı arifesinde de hızla devam etmektedir.

İl Müdürümüz Sn. Cemalettin ÇATAKLI başkanlığında Gıda Denetim Ekiplerince yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekiminin hijyenik ortamda yapılması, şekerleme ve unlu mamullerin mevzuata uygun üretilerek piyasaya arz edilmesi amacıyla denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketimleri ve dolayısıyla halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması ve kıyma çekimlerinin, et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren gıda işletmeleri tarafından yapılması sağlanması, ayrıca pastane, unlu mamuller, şeker ve şekerli mamuller üretim ve satış yerlerinin denetimleri sıklaştırıldı.

  İl Müdürü ÇATAKLI Kurban vecibesini yerine getirecek olana vatandaşlarımıza elde edecekleri etlerde hastalık etmeni mikroorganizmaların oluşup çoğalmaması için kesilen kurban etlerinin parçalanması ve muhafazasının hijyenik ortamda olması gerekliliğini hatırlatarak etlerde mikrobiyolojik üremenin olmaması için kısa sürede soğutulması şartını vurguladı. Paylaşmanın ve yardımseverliğin bir göstergesi olarak kesilen kurban etlerinin kısa sürede dağıtılacaksa soğutmanın yeterli olacağı ancak uzun süre muhafaza etmek için ise kesinlikle dondurma işlemi yapılması gerekliliğini hatırlattı. Gıda Denetimlerinin titizlikle devam edeceğini ifade eden İl Müdürümüz, Tüm Halkımızın sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diledi

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2021, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER