KUYUMCULAR TEDiRGiN!

Vatandaş “7 gün 24 saat altına ulaşılabilir olması süper. Teknolojinin faydası” derken kuyumcular ise, “İşlerimizi olumsuz etkiler” ifadelerini kullanıyor.

KUYUMCULAR TEDiRGiN!

Gelecek yıl itibarıyla ATMlerden 1 gramdan 50 grama kadar altın satılacak. Vatandaşlar yeni uygulamayı olumlu bulurken kuyumcular ise bu durumu tedirginlikle karşılıyor. Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bankaların bu şekilde devreye girmiş olmaları yatırıma yönelik bir hareket.

Türk halkı altın alırken birebir görerek alır. Muhatap arar. Kontrol edemedikleri bir altını alıp karşılığında da ATMlerin veznesine para yatırmaları bugüne kadar görmediğimiz bir işlem. İster istemez böyle bir şeyin kuyumcuların müşterilerine olumlu yansıyacağını düşünmüyoruz. Bankalar vatandaşı bir şeye yönlendirmek istiyorlarsa, küçük rakamlarla mevduat hesabı açıp bunlara ayrı bir faiz işlemi uygulayarak tasarrufa yönlendirebilirler dedi. Konuyla ilgili vatandaşlar ise olumlu şöyler söyledi.

Pınar Özkurt isimli bir vatandaş, 7 gün 24 saat altına ulaşılabilir olması süper. Saat 7de çarşılar kapanıyor ondan sonra ihtiyacı olanlar altın alamıyor. ATMlerden alabiliriz dedi. Ayşe Akat ise İleri teknolojinin faydaları ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 07:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER