"Maaşlarının eşit seviyeye getirilmesini istiyoruz.”

"Maaşlarının eşit seviyeye getirilmesini istiyoruz.”

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) yer üstünde çalışan işçiler, "eşit işe, eşit ücret" taleplerini görüşmek için Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yöneticileriyle bir araya gelmişti.

GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu da GMİS’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve CHP’li milletvekillerine TTK’da çalışan yer üstü işçilerinin sorunlarını aktardı.

İsa Mutlu açıklamasında;

"Günümüz Türkiye’sinde hiçbir STK tek başına bir şeyler yapamaz duruma geldi. Ülkemizdeki gidişatı herkes görebiliyor.
Türkiye’de işçi ücretleri çok anormal boyutlarda. TTK’da çalışan 7 bin 700 işçi var. Bunların içerisinde de yaklaşık 10 çeşit ücret skalası var. Yer altında çalışan arkadaşlarımız için Soma faciasından sonra ek asgari ücret yasası geldi. Tabi bu yasa o günün şartlarında çıkarıldığı için bazı sorunları da beraberinde getirdi.  Bin 500 yer üstü çalışanı var TTK’da. Bunların ücret durumu o kadar gülünç ki düşünün aldığı ücret asgari ücretin altına kaldığı için asgari ücret zammından faydalanabiliyor. Bin 500 işçinin 830 tanesi düşük ücretle çalışıyor. Aynı makine başında çalışan iki işçi arasında 2 bin TL’ye yakın fark var. Bunu bakanlık yetkililerine defalarca iletmemize rağmen toplu sözleşmelerde çözüm üretemiyoruz. Bu sözleşmede de üzerinde en çok durduğumuz konu bu. Deniz Yavuzyılmaz da bu konuları defalarca TBMM gündemine getiriyor. 

Ama bu günlerde biraz daha bu konunun gündemde tutulmasına ihtiyacımız var. Bin 500 işçi arkadaşımızın maaşlarının eşit seviyeye getirilmesini istiyoruz.”          

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2021, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER