Mahkeme kararını verdi

Zonguldak’ta FETÖ / PDY soruşturması kapsamında 4 eski komutanın, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Mahkeme kararını verdi

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, meslekten ihraç edilen tutuklu sanıklar Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, komutanlıkta görevli Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Deniz Albay Mustafa Kemal Öztürk ile avukatları ve yakınları katıldı.

Tuğgeneral Birol Şimşek önceki duruşmada 15 Temmuz günü Kıbrıs’ta ailesi ile tatilde olduğunu yineleyerek, “Kıbrıs’ta olmama rağmen bütün Zonguldak’ta önlemleri aldırdım. Türkiye’ye uçuşlar iptal olmasına rağmen bilet bulmaya çalıştım. Londra ve Frankurt gibi şehirlere uçuşlar olmasına rağmen ben koşa koşa ülkeme geldim demişti.

Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ise olay günü darbe karşısında bir tavır aldığını söylemişti.

Kurmay Albay Kamil Günler de emir komuta zincirinin dışına çıkmadığını ifade etmişti. 

Sabah erken saatlerde başlayan duruşmada, Segbis aracılığıyla 8 tanık o gece yaşadıklarını anlattı. Yaklaşık 12 saat süren duruşmada söz verilen sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 5 Mayıs tarihine erteledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER