Mali Müşavirler Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Mali Müşavirler Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin Kanun hakkında mali müşavirleri için bilgilendirme semineri düzenlendi.

Oda Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere; Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası başkanı Tahsin Erdem ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda mali müşavir katıldı

Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda düzenlenen Seminerde konuşan oda başkanı Tahsin Erdem, 7226 sayılı kanun büyük fırsatlar sunduğunu söyledi
Pandemi sürecinde vefat eden meslektaşlarına taziye dileklerini ifade eden Tahsin Erdem, konuşmasında meslektaşlarına seslenerek şunları söyledi:

"Covid-19 dolayısı ile uzun bir süre ara vermek zorun kaldığımız yüz yüze eğitim faaliyetimize, Zonguldak Mali Müşavirler Odası ve tüm kurulları adına hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum. 7326 Sayılı Kanun ile ilgili sunumlarını yapmak üzere aramızda bulunan İstanbul Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu üyesi Sayın Halim BURSALI aramızda,Hoş geldiniz Hocam Ayrıca Odamıza katkılarından dolayı YÜCEL AKDEMİR Başkanımıza da buradan çok teşekkür ediyorum.

Hoş geldiniz Başkanım; Ben öncelikle bu pandemi sürecinde Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allahtan Rahmet, kederli ailelerine ve meslek camiamıza baş sağlığı diliyorum. Halen tedavi görmekte olan meslektaşlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Bir diğer felaket ise ülkemizin bir çok farklı yerinde çıkan orman yangıları ile ilgili.Bu yangınların bir an önce söndürülmesi ve bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını diliyorum.Maddi ve manevi yaraların da en kısa sürede sarılmasını temenni ediyorum. Çok fazla risk almadan Pandemi sürecinde mesleki seminer ve eğitimlere devam etmeye gayret edeceğiz.Ancak insan hayatının da her şeyin üstünde olduğunu unutmayacağız. 7326 Sayılı Kanun ile ilgili birkaç şey söylemek gerekirse, Vergi mükellefleri bakımından, Yeniden Yapılandırma, İnceleme ve tarhiyat aşamasında bulunan işlemler, Bilanço Düzeltmeleri, ATİK Yeniden Değerlemesi ve Matrah Artırımı gibi konularda çok önemli fırsatlar sunuyor bu 7326 Sayılı Kanun. Kayıtlarından ve beyanlarından emin olan yada olmayan tüm vergi mükellefleri için bu gibi dönemler bir fırsat niteliğindedir.Zamanında çeşitli nedenlerle vergilerini ödeyemeyen vatandaşlarımız için de bir can simidi gibi imdada yetişmekte. Vergilerini zamanında ödeyen vatandaşlarımızın da daha fazla ödüllendirilmesini ve matrah artırımı gibi uygulamaların da kayıt dışı ekonomiye katkı sağlamamasını temenni ediyorum"

BURSALI''DAN MESLEĞİNİ BEĞENMEYEN MALİ MÜŞAVİRLERE ESPRİLİ YAKLAŞIM "SEVDİĞİNİ ALAMAZSAN ALDIĞINI SEVECEKSİN"

Seminerde daha sonra İstanbul Mali Müşavirler Odası Eğitmeni Halim Bursalı tarafından katılan mali müşavirlere kamuoyunda af kanunu olarak ta bilinen 7326 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanunun uygulanma esasları anlatıldı. Halim Bursa'nın konuşmasında mesleklerini beğenmeyenlere, "Karadeniz'de güzel bir söz vardır sevdiğini alamazsan aldığını seveceksin"diyerek cevap verdi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER