O tartışma mahkemelik oldu

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı toplantılarında, Belediye encümeni seçimleri nedeniyle AK Parti Grubu içinde yaşanan tartışma yargıya taşınıyor.

O tartışma mahkemelik oldu

AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Fevzi Ekşi ve Hasan Pınarcık, kendilerini gizli oylamada muhalefetle  işbirliği yapmakla itham eden Meclis Üyesi Yusuf Kalay hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kalay’ın gizli oylamada CHP’li adaylara oy verdiğini iddia ettiği Fevzi  Ekşi ve aynı oylamada boş oy kullandığını iddia ettiği Meclis Üyesi Hasan Pınarcık’ın 13 Nisan Perşembe günü itibarıyla savcılığa giderek, mecliste kendileri hakkında yaptığı konuşmadan ötürü suç duyurusunda bulundukları dilekçelerini Cumhuriyet savcılığına teslim ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Bilindiği gibi Nisan Ayı Meclis toplantılarının ilk birleşimine AK Partili üyelerden Eyüp Karaarslan, Halil Bozkuş ve Salih Kumaş katılmamış, buna karşılık CHP’li üyeler tam kadro hazır bulunmuştu.

Toplantıya 15 AK Partili üyenin, 14 CHP’li üyenin katılmasına rağmen,  Belediye encümenine yapılan bir yıllığına belediye meclis üyeleri arasından yapılan seçimde CHP’li adaylar 15’er, AK Partili adaylar ise 13’er oy almış, encümene muhalefet üyeleri seçilmişti.

Bunun üzerine Meclis Üyesi Yusuf Kalay, kendisinin aday gösterildiği komisyondan istifa ettiğini belirterek toplantıyı terk etmiş,  ancak yapılan seçimlerde yine de imar komisyonuna seçilmişti.  Kalay ve kendisiyle birlikte meclisi terk eden komisyon üyeleri istifalarını daha sonra geri almıştı.

Nisan ayı toplantılarında Meclis Üyesi Yusuf Kalay,  Ekşi ve Pınarcık’ı şu sözlerle itham etmişti:

“Geçen sene Nisan ayı meclis toplantısında Ayhan Atay arkadaşımız Almanya’dayken sizin talebinizle meclise geldi. Kendilerine sağlık diliyorum bu toplantıda üç arkadaşımız toplantıya katılmadı.  Esra Alpago sabahtan dilekçesini geri çekip toplantıya katıldı. Eyüp Karaarslan dilekçe verip toplantıya katılmadı. Dünkü toplantıda 15 AK Partili, 14 CHP’li arkadaşımız vardı. Daha sonra oylamaya geçildi. Ne hikmetse 15 AK partili olan yerden AK Parti’ye 13 oy çıktı. Buradan, isim veriyorum, Fevzi Ekşi’nin CHP’ye oy verdiği, Hasan Pınarcık’ın boş oy attığı toplantıda üç tane  CHP’li encümene seçildi. Bunlar bildiğimiz şeyler. Burada bir tiyatro oynandı.”

Bilindiği gibi Encümen üyeliği seçimleri gizli oyla yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2017, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER