Öğrencilerden muhteşem gösteri

Karadeniz Ereğli’de 17-23 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Hz Peygamber ve Güven’ ana temalı programlar başladı.

Öğrencilerden muhteşem gösteri
 

2017 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl  ilk olarak Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Müftülüğümüze bağlı 4–6 yaş Kur’an Kurslarında eğitim ve öğretim  gören çocuklarımızın Kurs Öğreticileri rehberliğinde etkin rol aldığı bir program gerçekleştirildi.

Program, Kur’an Kursu Öğretmeni Ersin Uçar’ın sunumuyla saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an Kursu öğrencileri tarafından okunan Kuranı Kerim Tilavetiyle devam etti.

Karadeniz Ereğli İlçe Müftüsü  Recai Albayrak’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Müftü Albayrak,  bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerimiz içerisinde ana tema, başlangıç olarak 4-6 yaş arası Kur’an Kursu öğrencilerimizin  etkinliklerine ağırlık verdik.  

  Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki ana temasının “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olduğunu vurguladı. Albayrak konuşmasında şu görüşlere yer verdi; Bu yılki ana temanın Hz. Peygamber ve Güven Toplumu olduğunu biliyoruz. Şüphesiz ki Peygamber Efendimizin hayatını hangi açıdan değerlendirirsek değerlendirelim karşımıza gerçekten Kur’anın bize sunmuş olduğu en güzel modeli görüyoruz.

“Müslüman, elinden ve dilinden emin olunan kimsedir” hadisine yer verdiği konuşmasında insanlık ve Müslümanlık açısından güvenin, güvenmenin, güvenilmenin nasıl bir değer olduğuna vurgu yaptı ve konuşmasını programa katılanlara çok anlamlı, manidar ve düşündürücü olan “ben güvenilir bir anne miyim? ben güvenilir bir baba mıyım? ben güvenilir bir komşu muyum? soruları ile bitirdi.

Program,  Yeşiltepe Ahsen 4-6 yaş Kuran Kursu, Kadıtarlası Kur’an Kursu, S.Nasrullah Kur’an Kursu  4-6 yaş öğrencilerinin birbirinden güzel sunumları salonu dolduranlara duygu ve mutluluk dolu anlar yaşattı. Programa halkın ilgisi yoğun olurken program sonrası çocuklara protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Öğrencilerin hazırladığı etkinlikler ayakta alkışlandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER