Öğrencilerin YGS sınav heyecanı

Ögrencilerin ilk Üniversite sınav heyecanı...

Öğrencilerin YGS sınav heyecanı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı heyecanı yaşandı. Sınava giren öğrencilerin başaracağına yürekten inandığını belirten Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik; öğrencileri tebrik etti

Çevik şunları söyledi:  Öğretmenlerinizin ve ailelerinizin desteği ile sınava hazırlık sürecini çok iyi değerlendirdiğinize ve hazır olduğunuza inanıyorum.

Gerek okullarımızda gerçekleştirilen destekleme ve yetiştirme kurslarıyla, gerek katıldığınız deneme sınavlarıyla,  gerek bireysel manada yaptığınız çalışmalarla, gerekse bu süreçte çözdüğünüz binlerce soruyla elde ettiğiniz birikimin, yapmış olduğunuz fedakârlıkların mükâfatı elbette başarı olacaktır. Bu süreçte eskiden olduğu gibi gidemediğiniz sinemalar, katılamadığınız arkadaş sohbetleri, şen kahkahalarınızdan mahrum bıraktığınız parklar, gönlünüzce adımlayamadığınız caddeler bile size aynı şeyi söyler: Hazırsınız ve başaracaksınız.

Artık geriye dönüp bakma zamanı değil… Geleceğinizdeki nitelikli, güzel hayatlar, başarılar ve mutluluklar sizi çağırıyor. Ülkemizin en güzel üniversiteleri, hayallerinizin zirvesindeki bölümler, sizlerin varlığıyla süslenmeyi bekliyor. Göreceksiniz ki hayallerinize ulaşmış olmanın hazzını hiçbir şeyle değişmek istemeyeceksiniz.

“Dünyanın gördüğü her büyük başarı, önce bir hayaldi. En büyük çınar, bir tohumdu. En büyük kuş bir yumurtada gizliydi.” demiş şair… Başarı, hak ettiğinizi düşündüğünüz değerdir. Sizi mutlu edecek sonuçlara yine siz, kendiniz karar vereceksiniz. Bizler, öğretmenleriniz ve aileleriniz, başaracağınıza inanıyoruz. Sizler de kendinize inanın. İnancınızın gerçeğe, başarıya dönüştüğünü birlikte görecek, sınav sonuçları açıklandığında birlikte sevinç çığlıkları atacağız. Sevinciniz, mutluluğunuz, ailelerinizle, öğretmenlerinizle ve bizimle çoğalacaktır. Başarınızla bizleri, öğretmenlerinizi, ailelerinizi mutlu edin, sevincinizle sevindirin.

Sevgili gençler,

Kendinizi geleceğe hazırlarken, 2023 vizyonunda, Yeni Türkiye’nin milli, manevi, kültürel ikliminde, medeniyetimizin zenginliklerini de bütün boyutlarıyla yaşamalısınız. Yaşadığınız sınav süreçlerini, sizi anlamlı ve değerli bir hayata taşıyan araç olarak görmelisiniz. Hayallerinizin yelkenlisi birikiminizle dolmuş, hedeflerinize doğru yol almayı bekliyor. Hayallerinizi bekletmeyin. Başarmayı ertelemeyin. Hayatımızın bir sınavdan ibaret olduğu gerçeğinde sınavın her şey olmadığını düşünürken sınav sonucu belki de her şeyiniz olacaktır.

YGS sonrası yüzünüzü hemen LYS’ye dönün. İyi bir üniversitenin iyi bir bölümüne yerleşmenin, YGS başarı sıralamasında iyi bir derece elde etmekten çok daha değerli olduğunu unutmayın. Bugün yaşanması mümkün iken ertelediğiniz her şey, yarınınızın pişmanlığı olacaktır. Her birinize ayrı ayrı olmak üzere başarılar diliyor, gözlerinizden öpüyorum. Allah (cc) yardımcınız olsun.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2017, 07:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER