Osmanlı Çileği'ni daha iyi öğrenmek

Kdz. Ereğli'de tezgah görmeden alıcı bulan Osmanlı çileğinin üreticileri için bilgi yarışması düzenlendi.

Osmanlı Çileği'ni daha iyi öğrenmek
Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği Başkanı Çetinkaya: Osmanlı çileği üretiminde tekniği ve teknolojiyi iyi kullanabilmeyi öğrenmek gerekir. Bu konuda üreticileri araştırmaya teşvik edip daha düzgün Osmanlı çileği üretebilecek bilgiye sahip olmalarını istiyoruz dedi. 

Pembe rengi, aroması ve kokusuyla eşsiz özelliğe sahip, yurt içi ve yurt dışından yoğun talep görmesine rağmen ilçede üreticilerin azlığı nedeniyle beklenen talebi karşılayamayan Osmanlı çileği, kilosu 30 liradan alıcı buluyor.

Osmanlı çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği Başkanı Şaban Çetinkaya, Ereğli Belediyesine ait Cumhuriyet Halk Evlerinde düzenlenen bilgi yarışmasında, Osmanlı çileğinin kozmetikten gıdaya kadar farklı sektörlerden tonlarca talep geldiğini söyledi.

Üretimin arttırılmasına yönelik yeni çalışmalar yürütüldüğünü, çilek üreticisi aileleri daha bilinçli hale getirebilmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Çetinkaya, İlçemizde geleneksel hale gelen, bilgi, en güzel çilek ve çilekli pasta yarışmalarını yapıyoruz. Bu yarışmanın sebebi ve temeli, bilinçliliği arttırmaktır. Osmanlı çileği üretiminde tekniği ve teknolojiyi iyi kullanabilmeyi öğrenmek gerekir. Bu konuda üreticileri araştırmaya teşvik edip daha düzgün Osmanlı çileği üretebilecek bilgiye sahip olmalarını istiyoruz. Bunun faydasını da görüyoruz. diye konuştu.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odasınca hazırlanan 25 soruyu doğru cevaplayan üreticileri ödüllendireceklerini belirten Çetinkaya, birinciye 3, ikinciye 2 ve üçüncüye 1 çeyrek altın verileceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2017, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER