Otobüs Şoförü; Nöbet Geçiren Bebeği Ambulansa Yetiştirdi.

Otobüs Şoförü; Nöbet Geçiren Bebeği Ambulansa Yetiştirdi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, halk otobüsünde epilepsi nöbeti geçiren bebek, otobüs şoförünün çabası sonucu ambulansa yetiştirildi.

Olay Bölücek mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, son duraktan 1 yaşındaki E.A. ile birlikte otobüse binen çocuğun halası, kısa süre sonra bebeğin nefes almadığını söyleyerek ağlamaya başladı. Bunun üzerine şoför Hamit Yavuz, duraklardan yolcu almaksızın aracın dörtlü flaşörlerini de açarak hastaneye doğru yola çıktı. Diğer taraftan 112 acil servis hattını arayan başka bir yolcu da ambulans ekipleri ile irtibata geçti. Hızlı bir şekilde ana yola çıkan Hamit Yavuz Kışla Mahallesi Sanayi kavşağında E.A’yı halası ile birlikte sağlık ekiplerine teslim etti. İlk müdahalesi Ambulansta yapılan bebek, Özel Echomar Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan çocuğun sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

ŞOFÖR, O ANLARI ANLATTI
Yaşanan olayın ardından açıklamada bulunan Hamit Yavuz, yaptığının bir insanlık görevi olduğunu söyleyerek şöyle dedi:
“Hanımefendi son duraktan çocuk le otobüse bindi. Bindikten bir müddet sonra Bölücek mahallesinden sonra bağırmaya başladı. ‘Abi çocuğum nefes almıyor. Ne olur beni hastaneye yetiştir’ diye bağırdı. Bende ona dayanarak dörtlüler ve farları yakıp tam gaz giderken yanımda ki diğer yolcu da ambulans ile irtibat haline geçti. Sürekli olarak ambulansa nerede olduğumuzu bilgilendirdi. Sanayi girişinde ambulansa çocuğu teslim ettim. Yolcu almaksızın çocuğu ambulansa yetiştirdim.”

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2021, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER