Oy Kullanacak Engellilere Uyarı

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, referandumda oy kullanacak olan engellileri uyardı.

Oy Kullanacak Engellilere Uyarı

“Raporlarınızı muhtara yada seçim kurullarına iletin”
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, 16 Nisan’da Anayasa Değişikliği için referandum seçiminde oy kullanacak Yaşlı ve engelli ve ya yürüyemeyecek durumda olanlar için binaların giriş katında yapılması için gerekli genelge yayınlandığını hatırlatan Şirin, “16-26 Şubat tarihlerinde askıda kalacak olan seçmen listelerine bakacak olan mahalle sakinlerimiz ve özellikle engellilerimiz eğer bu seçim listelerindeki sandık numaralarını muhtarlığa yada seçim kuruluna gidip raporlarıyla engel durumlarını iletmeleri durumunda, oylarını binaların giriş katlarında kullanması için sandık kurullarının gerekli önlemleri alacağını düşünüyorum” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, engelli vatandaşların her seçimde sıkıntılar yaşadığını belirterek engellilerin 16-26 Şubat tarihlerinde raporlarıyla muhtarlıklara ya da seçim kurullarına başvurmaları gerektiğini söyledi.
“16 Nisan’da Anayasa Değişikliği için referandum seçimi yapılacak. Her seçim ortamında ülkemizde dile getirdiğimiz engellilerin oy kullanmasında yaşadıkları erişilebilirlikle ilgili sıkıntılar maalesef aynı şekilde devam ediyor. İnşallah bu seçimde buna yönelik seçim kurullarımızın, il ve ilçe seçim kurullarımızın alacağı tedbirler neticesinde inşallah büyük bir sıkıntı yaşanmaz. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yayınladığı genelge istinaden; muhtarlıklarda 16-26 Şubat tarihlerinde askıda kalacak olan seçmen listelerine bakacak olan mahalle sakinlerimiz ve özellikle engellilerimiz eğer bu seçim listelerindeki sandık numaralarını muhtarlığa ve ya seçim kuruluna gidip raporlarıyla engel durumlarını iletmeleri durumunda, oy kullanacakları binaların giriş katlarında oylarını kullanması için sandık kurullarının gerekli önlemleri alacağını düşünüyorum. Yaşlı ve engelli ve ya yürüyemeyecek durumda olanlar için binaların giriş katında yapılması için gerekli genelge yayınlandı. İnşallah buna uyulur. Ancak engelli arkadaşlarımızın mahalle muhtarlıklarına ve seçim kurullarına raporlarını ibra etmeleri gerekir. Kendilerinin katlara çıkma şansının olmadığını, sırtta ve kucakta taşınarak üst katlara çıkmamaları gerektiğini söyleyerek gerekli müracaatları yapmaları gerektiğini söyleyerek oy kullanmada sıkıntı yaşamayacaklarını söylüyorum. Seçimlerin ülkemize faydalı olmasını temenni ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2017, 12:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
mustafa kayıkçı
mustafa kayıkçı - 7 yıl Önce

kendini engellilerin haklarını savunuyo zannediyor bir tabela derneğile herkesi kandırıyor bu zülüme kim dur diyecek

SIRADAKİ HABER