Plajların Su Kalitesi Belli Oldu.

Plajların Su Kalitesi Belli Oldu.

 Zonguldak Valiliği, yüzme sezonunda on beş günde bir sahil şeridinde bulunan 19 adet yüzme suyu noktasından alınan su numunelerinin İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerince alınmasının ardından Zonguldak Halk Sağlığı Laboratuvarında analiz edildiğini bildirdi. Buna göre, il genelinde belli başlı plajların su kalitesi belli oldu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de deniz suyu çalışmaları, 25 Eylül 2019 tarih ve 30899 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik kapsamında yürütülüyor.

Zonguldak’ta yüzme suyu olarak kullanılan alanlarda izleme çalışmalarını yürütmek üzere numune alım noktaları belirlemek, yüzme sezonu öncesi ve sonrası değerlendirmeyi yapmak üzere Zonguldak İli Yüzme Suyu Komisyonu kuruldu. Komisyon tarafından Halk sağlığını korumak, geliştirmek, sağlığa zarar veren hastalıklarla ve zararlı etkenlerle mücadele etmek ve genel sağlığın korunması amacıyla çalışmalar yapılıyor.

Karadeniz Bölgesi için belirlenmiş olan yüzme sezonu 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüğünce belirlenen takvim doğrultusunda 15 (on beş) günde bir olmak üzere sahil şeridinde 19 (on dokuz) adet yüzme suyu noktasından numune çalışmaları İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüklerince yapılıyor. Alınan numuneler mikrobiyolojik analizleri yapılmak üzere Zonguldak Halk Sağlığı Laboratuvarına teslim ediliyor.                       

Açıklamada, Yüzme suyu analiz sonuçları, paydaş kurumlarla paylaşılmakta, kamuoyunun bilgilendirilmesi amaçlı olarak da Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce hazırlanan https://yuzme.saglik.gov.trinternet adresi ve Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü https://zonguldakism.saglik.gov.tr web sayfasında halka açık bir şekilde yayınlandığı kaydedildi.

HANGİ PLAJLARDA YÜZME SUYU KALİTESİ İYİ?

Öte yandan, https://yuzme.saglik.gov.tr/ internet adresinden derlenen son bilgilere göre, Alaplı Zeki Atalay Plajı, Ereğli Sevgi Plajı, Barış Plajı, Aqua Beach Plajı’ndan alınan su numunelerinin iyi olduğu tespit edildi.

Zonguldak merkezde ise Deniz Kulübü Plajı ve Uzunkum Plajı’nda su kalitesinin iyi olduğu değerlendirildi.

Kozlu’daki Ilıksu Plajı, Değirmenağzı Plajı ile Zonguldak Merkezdeki Kapuz Plajı’nın su kalitesinin ise orta seviyede olduğu belirlendi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2021, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER