Saat 19.19'da Türkiye tek yürek oldu...

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesi için Samsun'a çıktığı 19 Mayıs'ın 101. yıldönümü tüm Türkiye'de evlerden kutlandı. Saatlerin 19.19'u göstermesiyle koronavirüs salgını nedeniyle balkonlarına ve evlerinin önüne çıkan milyonlar İstiklal Marşı okudu..

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla vatandaşlar saat 19.19’da balkonlarından kutlamalara katıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Saat 19.19'da ülkemizde bütün stadyumlar ışıklandırılarak istiklal marşı okunacaktır. Bütün fertlerimizi evlerinden İstiklal Marşı okumaya davet ediyoruz" demişti.

Tüm Türkiye evlerinin balkonlarından İstiklal Marşı'nı okumak için buluştu..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EŞLİK ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla saat 19.19'da tüm yurtta okunan İstiklal Marşı'na eşlik etti.

Öte yandan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı Zonguldak’ta evlere sığmadı balkonlardan sokaklara taştı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında ilk defa bu şekilde bir 19 Mayıs kutlamak zorunda kalan vatandaşlar her mahallede her sokakta büyük katılım gösterdi. Cumhuriyet’in ilk kenti Zonguldak’ta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2020, 19:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER