SALDIRIYA UĞRUYOR

TTK´ya ait kömür yüklü vagonlardaki kömürlerin çalınması nedeniyle yetkililer vagonlara kilit sistemi yaparken, vagonlar yeniden saldırıya uğradı.

SALDIRIYA UĞRUYOR
TTK´ya ait kömür yüklü vagonlardaki kömürlerin çalınması nedeniyle yetkililer vagonlara kilit sistemi yaparken, vagonlar yeniden saldırıya uğradı.
Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi´nden kömür nakli yapan kömür vagonları Mithatpaşa Mahallesi´nde sık sık saldırıya uğrayıp vagon kapaklarının açılarak (çaka) kömürlerin yere dökülmesine neden olunuyor ve tonlarca kömür yere dökülerek çalınıyordu. ÜTİM yetkilileri, kömür vagon kapaklarının açılmaması için geçtiğimiz günlerde vagon kapaklarının dışarıdan müdahale ile açılmaması için kilit sistemi yapmışlardı. Kilit sisteminin monte edilmesinin ardından bir süre kömür vagonları çaka edilememiş ve kömürler çalınmamıştı. Ancak önceki gün akşam Mithatpaşa Mahallesi İkincimakas mevkiinde vagonlara saldıran 10-15 kişilik gurup, bu kez lokomotifin hava fren kolonlarını keserek fren sisteminin boşalmasına neden oldular. Ancak vagon kapaklarını açmayı başaramadılar. Yetkililer bu tür olayların sıkça meydana gelmesi nedeniyle vilayetin önlem almasını isteyerek, &[#]8220;Kömür vagonlarını açmayı başaramayan kişiler bu kez lokomotifin durmasına neden oluyorlar. Fren sisteminin boşalması nedeniyle ileride büyük tehlikeler olabilir. Çünkü vagonların fren tertibatını boşaltarak üzerine çıkan kişilerin vagonlardan düşüp yaralanmaları veya ölmelerinin yanında freni boşaltılan tren katarı duramayıp, devrilme de dahil büyük kazaların meydana gelmesine neden olabilir&[#]8220; diyerek olayın çözülmesini istediler.
Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2012, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER