Şehitler, Zonguldak'ta törenle anıldı

Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıldönümü nedeniyle Zonguldak Valiliği Şehitler Anıt'ında yapılan törende saygı duruşunda bulunarak istiklal marşı okundu.

Şehitler, Zonguldak'ta törenle anıldı
 

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Zonguldak Şehitler Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, gaziler, Milletvekilleri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı; “Türk ulusu tarih boyunca ülkesinin bütünlüğü, bağımsızlığı ve halkın hürriyeti için Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve yurdun her köşesinde nice zaferlerde birçok şehit vererek tüm dünyaya Türk’ün gücünü ispatlamıştır. 18 Mart Şehitler Günümüzü andığımız bugün de tüm şehit ve gazi yakınlarını saygı ile selamlıyorum. Bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi aramızda bulunmayışının derin hüznünü yaşadığımız bugünümüzde askerlik vazifesini yerine getirirken şehit ve gazi olan tüm evlatlarımızı rahmetle anıyoruz ruhları şad olsun. Aziz şehitlerimiz; sizler yattığınız yerde rahat uyuyun. Kahraman gazilerimiz; gönüllerinizi ferah tutun. Şehit kanları ile sulanan bu toprakları korumak görevini artık biz ve yeni yetişen gençlerimiz devralmıştır. Dünya döndükçe bu vatan sonsuza kadar var olacaktır. Ne mutlu şehitlik ve gazilik mertebesine erene. Ne Mutlu Türküm Diyene.”
Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz’ın konuşmasının ardından Zonguldak Valisi Ali Kaban, Şehitlik Anıtı ziyaret defterini imzaladı.

Protokol üyeleri daha sonra Asri Mezarlıkta bulunan şehitlikte yapılan törene katıldı. Kuran-ı kerim okunarak dualar edildi. 

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle BEÜ tarafından oratoryo düzenlendi. Kapalı spor salonunda düzenlenen programa, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Turanlı, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer İl Jandarma Alay Komutanı Haluk Selvi, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz ve davetliler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER