Şentürk; 'Nereden, nereye geldik!'

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, “Ben sokakta gezen adamla ilgilenmem. Yüzde oniki engelliyi tanırım. Bu ikinci sınıf olarak görülen, tüketici görülen, üretici sayılmayan bu insanlar adam yerine kondu, bin kere Allah Razı olsun” dedi.

Şentürk; 'Nereden, nereye geldik!'

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve beraberindeki AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin derneğe yaptığı ziyarette engelliler alanında Türkiye’nin son dönemde büyük mesafeler aldığını anlattı.

1987’de sakatlandığında Ankara’da fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesine gittiğini ve orada tedavi için kaldığını anlatan Şentürk şöyle dedi:

“Bir gün kapuska, bir gün fasulye çıkardı, bir gün tavuk çıkardı ama onu da sevmem ben. On iki kişi bir odada kalıyorduk. Sabahleyin hemşire geliyordu, ter kokusu o kokusu bu kokusu, kokuyor diye camı açardı. Bir gün su içiyorum, baktım ağzıma bir şey geldi. Kalorifer böceğiymiş. Yanımda Ordulu bir amca var. İdrar torbasının kullanılıp atılması lazım. Sıcak suyla dezenfekte edip yeniden kullanıyor.

Ben İsmail Şentürk olarak, ağaçtan düşen bir adam olarak engellileri bilirim. Serencamı nedir, neredeydik nereye geldik en iyi ben bilirim. Hasan Gemici devlet bakanı olduğunda engelli maaşı 90 liraydı engelli maaşı. Bir paket yabancı sigara 8 liraydı. 12 paket sigara alınıyordu. Bugün bu sigara onüç lira, onikiyle çarpın yüzellialtı lira. Üç ayda bir bu para veriliyordu. Şimdi sekiz yüz lira.

Benim zamanımda engellilerle ilgili Tayyip Erdoğan İstanbul Belediye Başkanıyken, kendime tekerlekli sandalye almaya Büyükşehir Belediyesine gittim, dernek kurma fikriyle döndüm. Ahmet bey, (Eroğlu) o zaman yetiştirme yurdu müdürü. Kendisine dedim, ben varım dedi.  Yönetim kurulumuzda kimse kimseyi tanımıyordu. Üç engelli, dört engelli olmayan derneği kurduk. K uruluşunu kendi imkanlarımla yaptım. Ahmet beyin desteğiyle.  Erdemir Caddesinde 24 metrekare, ısıtması suyu olmayan bir yerde başladık.  Bana sen altı ay devam et, sonra biz alırız dediler. Üstüme yapıştı. Karadeniz sporu bir buçuk yılda bıraktım. Ama bu başka. Bunda bir hayır işi var.

Ben dernek kurduğumda engelliler çocuklarını saklıyordu.  Şimdi hükümet engelliye para veriyor, bakana da veriyor. Yaşlı teyzeye, amcaya da veriyor, bakana da.  Ordulu amcanın sıcak suyla yıkayıp yeniden kullandığı sondayı  devlet veriyor şimdi.  Dolayısıyla ben İsmail Şentürk olarak AK Parti hükümetinden, genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tanıdığım tüm  engelliler adına teşekkür ediyorum.  Yaşadıklarımızı bir biz biliyoruz. Bu memlekette ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorduk.Ben sokakta gezen adamla ilgilenmem. Yüzde oniki engelliyi tanırım. Bu ikinci sınıf olarak görülen, tüketici görülen, üretici sayılmayan bu insanlar adam yerine kondu, bin kere Allah Razı olsun.”

İŞARET DİLİ EĞİTİMİ VERECEKLER

Şentürk, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği öğrencileriyle ortak projeleri olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Biz zihin engelliler öğretmenliği öğrencileri ile birlikte işaret dili eğitimi vereceğiz. İşitme engelliler birbiriyle nasıl anlaşıyor. Bunun eğitimini almak isteyen varsa, Fatih Başkanımın da destek ve himayelerinde işaret dili eğitimi vereceğiz. Kişi engelli değildir, işaret dili eğitimi almak istiyordur. Katılmak isteyenler Fiziksel Engelliler Derneği’nin 315 11 00 numaralı hattını arayabilir.”

ÇAKIR: “DESTEKLERİMİZ ARTARAK SÜRECEK”

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır da hükümetin engellilere yönelik desteklerini anlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Ereğli’nin köyleri ve merkeziyle engelliler için daha yaşanır olması için elbirliğiyle mücadele edeceğiz. Yapılanlar var, yeterli mi, yeterli olmaz hiçbir zaman. İnsanlar yaşadıkça ihtiyaçlar değişiyor, onları da, köylerimiz, beldelerimiz, ilçe merkezimiz için ilçe başkanlığı olarak her şeye varız.  Ben köyde, beldede, ilçede gördüm. Ak partili olmaktan özellikle gurur duydum. Bu insanlara birey olduklarını hissettirmek güzel bir şey.  Hepimiz engelli adayıyız ama hepimiz yaşlanacağız. Yaşlandığımızda çoluk çocuğuyla kalmak ister. Devletimiz buna bir imkan sağlıyor. Bu anlamda destek veriyor. Hayırlı evlat olma noktasında herkesi davet ediyoruz. Bundan sonra da desteklerimiz artarak devam edecek.”

Çakır,  ziyarette engelliler haftası dolayısıyla Dernek Başkanı Şentürk’e çiçek takdim etti. Fiziksel Engelliler Derneği Yönetimi ve AK Partililer hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 07:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER