Site İçi SEO Nasıl Yapılır?

Site içinde yapılan SEO çalışmaları nelerdir, kısaca anlattık

Site İçi SEO Nasıl Yapılır?

Site içi optimizasyon çalışması, bir web sitesinin ziyaretçilerinin göreceği ve arama motoru botları tarafından araştırılacağı kısımlarını kapsayan bir SEO çalışması bölümüdür. Uzmanlık ve deneyim isteyen site içi SEO uygulamalarında güncel kriterler sürekli değişiklik gösterdiği için bu alanda yenilikçi olmak, yenilikleri takip etmek ve bunlar üzerinden yaratıcı çözümler üretmek fark yaratıcı uygulamalara imza atılmasını sağlamaktadır. Dolayısıyla hizmet alınacak SEO uzmanında bu kriterler bulunmasına özen gösterilmelidir.

Site içi SEO uygulamalarından maksimum verim alınabilmesi için sitenin bu tür kriterlere uygun alt yapıya sahip olması gerekmektedir. Bu yüzden sitenin kod yapısından tema görünümüne kadar geniş kapsamlı bir çalışma uygulanması önem teşkil etmektedir.

Web Sitesinin Index Alması

Web sitesinin indexlenmesi, SEO çalışmalarında site içi uygulamalarında atılması gereken ilk adımdır. Sitenin index alıp arama motorları tarafından görüntülenebilir olması için bazı kriterlere dikkat edilmelidir. Her ne kadar ücretli ve ücretsiz programlar aracılığıyla web sitesinin indexlenmesi mümkün olsa da en doğru ve güvenilir indexleme yöntemi doğal olandır.

Düzenli olarak içerik girişi yapılarak web sitesinin arama motorları tarafından görünür olması sağlanabilir. Belirli periyotlar halinde içerik girişi yapılarak sunucu bazlı bir problem yaşanmadığı sürece sitenin indexlenmesi mümkündür. Hatalı sayfaları silerek yeni sayfalarla indexleme işlemi yapılmalıdır.

Web Sitesinin Botlarla Taranması

Web sitesinin arama motoru botları tarafından taranması da site için SEO çalışmalarında önem taşır. Bu yüzden sitenin kaynak kotları içinde robot.txt dosyasının yüklenmiş olmasına dikkat edilmelidir. Bunun kontrol etmek için web sitenizin adının devamına /robot.txt yazmanız yeterlidir.

Web Sitesinin Domain Yaşı

Web sitesinin alan adı yaşı ve özellikleri arama motorları tarafından en çok dikkat edilen kriterlerin arasında yer aldığı için faaliyet gösterilen sektöre özgü domain kullanmak SEO çalışmaları için çok faydalıdır. Ayrıca SEO çalışmalarını verimli bir hale getirmek için sitenin en az 6 aydır aktif olması gerekmektedir. Bu yüzden domain yaşına dikkat edilmelidir.

Web Sitesini Link Yapısının Düzenlenmesi

Web sitesinin link altyapısının ayarlanması, aynı içeriğin birden fazla sayfada yer almamasından, kategorili sistemin oluşturulması ve kırık linklerin düzeltilmesi gibi çeşitli işlemlerden oluşmaktadır. İçerik ve link bazlı çalışmaların yeniden gözden geçirilmesi ve ziyaretçiye kolaylık sağlanması için kategorili yapıya geçilmesi bu aşamada en önemli uygulamalardır. Bunun dışında sitenin SEO kriterleri açısından zararlı görülen kırık link bağlantılarının kaldırılmış olması gerekmektedir.

Web Sitesinin Mobil Uyumu

Web sitesinin mobil cihaz uyumlu hale getirilmesi de site içi SEO çalışmaları arasında yer almaktadır. Günümüzde ziyaretçilerin büyük bir çoğunluğu akıllı telefon ya da tablet gibi mobil cihazlar kullandıkları için en iyi SEO sonuçlarına ulaşabilmek için sitenin mutlaka mobil platformlarda görüntülenmeye ve sorunsuz bir şekilde çalışmaya uyumlu hale getirilmiş olması gerekmektedir.

Web Sitesinin Sayfa Açılış Hızı

Web sitesinin açılış hızının yükseltilmesi, SEO çalışmalarını direkt etkileyen unsurlardan biri olarak görülmektedir. Özellikle mobil cihazlarda yavaş açılan sitelerin ziyaretçiler tarafından terk edilmesi sebebiyle trafik ağı olumsuz etkilenmektedir. Bu sorunlardan kaçınmak adına web sitesinin açılış hızını maksimum seviyeye getirmek için kod yapısı ve içerik kalitesi gözden geçirilmelidir.

Web Sitesinin Arayüz Tasarımı

Web sitesinin teması ve tasarımı konusunda da iyileştirmeler yapılmalıdır. Bu iyileştirmeler arasında Css kodları ve W3C standartlarına uyum gibi konular yer almaktadır. İç bağlantıların yanı sıra en iyi kullanıcı deneyimi sağlamak adına göz yormayan renk ve temaların seçilmesi site içi SEO uygulamalarında faydalı bir görsel tasarım oluşturma konusunda büyük önem taşımaktadır.

Kaynak: https://2dk.org/seo/

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2020, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER