ŞOFÖRLER ODASI’NDAN KDZ.EREĞLİ TSO’YA DESTEK

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası 2. Başkanı Ahmet Küçük, şoför esnafının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek Erdemir’in nakliye politikasını eleştirdi.

ŞOFÖRLER ODASI’NDAN KDZ.EREĞLİ TSO’YA DESTEK
gundemeregli.com - Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası 2. Başkanı Ahmet Küçük, şoför esnafının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek Erdemir’in nakliye politikasını eleştirdi.
Kdz. Ereğli Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası 2. Başkanı Ahmet Küçük yazılı bir açıklama yaparak şoför esnafının D4 ve K belgeleri ile ilgili sıkıntılarını anlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan taşıma ihalelerinde ilçe merkezi dışındaki yerler için ihaleye gireceklerden B2, D2 ve D4 yetki belgelerini almalarının zorunlu kılındığını, bu durumunda özellikle kırsal kesime yolcu taşımacılığı yapan minibüsleri zora soktuğunu söyledi. Minibüsçü esnafının sigortaları ile birlikte 8 bin 500 TL masrafı olan D4 yetki belgesini almaya maddi imkanı bulunmadığını belirten Küçük, iktidar ve muhalefet milletvekillerinin bu konuda kendilerinden bilgi alıp mağduriyeti gidermelerini istedi.

K BELGELERİNİ YENİLEME UYARISI
Odaya kayıtlı kamyoncu esnafını K belgelerini süresi dolmadan yenilemeleri uyarısında bulunan Küçük 5 Yılını dolduran (Geçerlilik tarihini dolduran) K belgelerinde ücretli belge yenileme; İlgili vatandaş ve üyelerimiz K yetki belgesi üzerinde yazan geçerlilik tarihinin bitiminden 60 gün öncesinden başlayarak ücretli yenileme yapabileceklerdir. K belgesi veya taşıt kartı üzerinde yazan geçerlilik tarihinin bitiminden önce veya geçerlilik tarihinden itibaren 270 gün içinde gelenlerden bakanlık tarafından belge ücretinin %5’i tahsil edilecektir. Geçerlilik tarihinin bitiminden itibaren ise 271. ve 540. günler arasında müracaat edildiği zaman belge ücretinin %25’i tahsil edilecektir. Geçerlilik tarihinin bitiminden itibaren 541 gün geçtiği zaman ise K belgeleri iptal olacaktır. Vatandaşlarımızın ve üyelerimizin mağdur olmaması için geçerlilik tarihinin bitiminden önce belge yenileme işlemlerini yapmaları önemle rica olunur” dedi.

ERDEMİR EREĞLİ KAMYONCUSUNA İŞ VERMİYOR
Açıklamasında Erdemir’in nakliye politikasını da eleştiren Küçük, Ereğli’de ki kamyoncu esnafına iş verilmediği için ilçedeki kamyoncuların işsiz kaldığından araçlarını satmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Küçük açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “ Ereğli ilçemizde binlerce Kamyoncu esnafımız varken, ilçemizde bulunan Oyak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları´ndan kamyoncu esnafına fabrikadan nakliye işi verilmediğinden, birçok kamyoncu esnafımız işsiz kalmış, araçlarını satmak zorunda kalmışlardır. Her yerde sanayiciler kendi yöresinin esnafına iş vererek korurken, şu anda Erdemir´in nakliye işini dışarıdan gelen esnaflar yapmaktadır. Son zamanlarda Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ve Erdemir arasındaki anlaşmazlıkta, Kdz. Ereğli Ticaret Odası Ereğli esnafını koruma açısından haklı konumdadır. Kdz. Ereğli Şoförler Odası olarak bu konuda Ticaret Odasını desteklemekteyiz. Yetkililerden talebimiz Erdemir´den taşınacak malların nakliyesi konusunda ilçemizdeki Kamyoncu Esnafına öncelik verilmesini, kamyoncu esnafımızın mağduriyetinin giderilmesini, İktidar ve muhalefet milletvekillerinin Odamıza gelerek şoför esnafımızın sorunlarını dinleyip, çözüm bulmalarını talep etmekteyiz.”
Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 05:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER