Sorunlar konuşuldu

Genel Maden İşçileri Sendikası,'nın organize ettiği "Zonguldak hepimizin, her şey Zonguldak için..." panelini  Emirgan Otelde yapıldı.

Sorunlar konuşuldu

Zonguldak hepimizin, her şey Zonguldak için...paneline, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TSO Başkanı Metin Demir, Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Stk Temsilcileri, Dernek başkanlarının katılımı ile yapıldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Madencilerimizin önemli bir beklentisi ve taleplerinden biri Soma ve Ermenek maden şehitlerinin yakınlarına tanınan hakların Zonguldak ve diğer maden şehitleri yakınlarına da tanınmasıdır. dedi.

Demirci, Emirgan Otelde düzenlenen panelin açılışında yaptığı konuşmada; Bizim burada Zonguldakın avantajlarını Ankaraya anlatma mecburiyetimiz var. 2004te bu havzadan 5 milyon ton kamu, 5 milyon ton özel sektör olmak üzere yılda 10 milyon ton taş kömürü üretmenin planları yapıldı ancak özel sektörün birçoğu ihalelerden vazgeçti. TKK da desteklenmedi. Bugün kömüre ihtiyaç var, kömürümüz var, üretme imkanımız var, işsizimiz var. Türkiyenin ve TTKnın kaybedecek zamanı yok. Madencilerimizin önemli bir beklentisi ve taleplerinden biri Soma ve Ermenek maden şehitlerinin yakınlarına tanınan hakların Zonguldak ve diğer maden şehitleri yakınlarına da tanınmasıdır.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir de, konuşmasında kentte madenciliğin yanı sıra sektörel çeşitliliğin sağlanması adına atılan adımların umut verici olduğunu vurgulayarak, kent merkezinin, şehre yakışır bir görünüm kazandırılması ve yaşam kalitesinin arttırılması için herkese büyük görev düştüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

TOPLANTI SONUNDA BİR SONUÇ BİLDİRİSİ YAYINLANDI 

“Zonguldak Hepimizin, Herşey Zonguldak için” sloganıyla Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından düzenlenen “Zonguldak için Birlik ve Dayanışma Toplantısı” sonunda bir sonuç bildirisi yayınlandı.

Sonuç bildirisinde Zonguldak’ın çözüm bekleyen öncelikli sorunları sıralandı. Bu sorunların çözümü için Zonguldak Temsilciler Komisyonu oluşturulması kararlaştırıldı.

Toplantıda 14 konuşmacı kendi alanlarındaki sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı.

En öncelikli sorunlar olarak;

 1-     TTK’da ve özel sektörde taşkömürü üretiminin en kısa sürede artırılması ve istihdam yaratılması,

2-     Zonguldak-Ankara, Zonguldak-İstanbul, Devrek-Ereğli yollarının ve şehir içi tünel geçişlerinin kısa sürede tamamlanması. Havaalanının en kısa sürede iç hat seferlerine açılması.

3-     Tersaneler, turizm, tarım ve orman, denizcilik ve deniz ürünleri, hayvancılık gibi sektörel çeşitlilik için destek sağlanması,

4-     Mülkiyet sorununun çözülmesi,

5-     Filyos Vadisi Projesi’nin hızlandırılması ve çevreye duyarlı sanayinin teşvik edilmesi

Konularında görüş birliğine varıldı.

 

Bu sorunların çözümü için; ilgili Bakanlıklar, Başbakan ve Cumhurbaşkanı nezdinde girişimlerde bulunmak üzere Temsilciler Kurulu oluşturuldu.

Temsilciler Kurulu’nda şu isimler yer aldı:

1-     HÜSEYİN ÖZBAKIR  (Zonguldak Milletvekili)

2-     FARUK ÇATUROĞLU (Zonguldak Milletvekili)

3-     ÖZCAN ULUPINAR (Zonguldak Milletvekili)

4-     ŞERAFETTİN TURPCU (Zonguldak Milletvekili)

5-     ÜNAL DEMİRTAŞ (Zonguldak Milletvekili)

6-     MUHARREM AKDEMİR (Zonguldak Belediye Başkanı)

7-     HÜSEYİN UYSAL (Kdz. Ereğli Belediye Başkanı)

8-     ZEKİ TOSUN (AK Parti İl Başkanı)

9-     AHMET ALTUN  (CHP İl Başkanı)

10- HAMDİ AYAN (MHP İl Başkanı)

11- SADIK KAR (SP İl Başkanı)

12-  TANER YILDIRIM  (BBP İl Başkanı)

13- NECDET KARAVELİ  (İl Genel Meclisi Başkanı)

14- AHMET DEMİRCİ  (GMİS Genel Başkanı)

15- METİN DEMİR  (ZTSO Başkanı)

16- MUHARREM COŞKUN (ZESOB Başkanı)

17- OSMAN BAHAR (Zonguldak Şof. ve Oto. Odası Başkanı)

18- ŞERAFETTİN NAS (Muhtarlar Derneği Başkanı)

19- KEREM ERTEM (Baro Başkanı)

20- ERDOĞAN KAYMAKÇI (MMO Şube Başkanı)

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2017, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER