Tudor'un Zamana İhtiyacı Var

Kardemir Karabük spor Kulüp başkanı Feridun Tankut, Zonguldak Ereğli Sporun davetlisi olarak Ereğli ilçesine geldi. Tankut, gençlerle sohbet ederken, Kardemir Karabük spordan Galatasaray' a giden İgor Tudor için "Zamana ihtiyacı var" diyerek konuştu.

Tudor'un Zamana İhtiyacı Var

Ereğli de bir çok spor dalında faaliyet gösteren Zonguldak Ereğli sporun davetlisi olarak ilçeye gelen Kardemir Karabük spor başkanı Feridun Tankut, ziyaretinde Zonguldak Ereğli sporun oyuncuları ile bir araya geldi. Balkan Tankut basın mensuplarının sorularını yanıtlarken dün akşam ıynanan Kasımpaşa spor karşılaşmasını değerlendirdi. Sezon başında amaçlarının ligde kalmak olduğunu kaydeden Tankut

Arzu ettiğimiz bir sonuç değil. Tabi ki galibiyet istiyorduk. Ama İki haftadır biraz düşüş var. Belki de sezon sonuna doğru gelinmesi ve düşme hattının üzerinde oluşunun bir rehaveti var diye düşünüyorum. Son iki hafta içinde futbolcularımız ve teknik heyetle birlikte toplantıda yapmıştık. Dün yine istediğimiz bir oyunu oynayamadık. Sonuç itibari ile de 35 puandayız. Zaten yukarıda ilk altıya girme şansımız olsa da sonuç itibari ile 2 yıllık UEFA cezamız var. Bu sene ben zaten sezon başı söylemiştim. Ligde kalmamızın başarı olacağını söylemiştim dedi.

 OYUNCULARIMIZ TAKİP ALTINDA

 Başkan Tankut, sezon için yapacakları transferleri çok iyi araştırdıklarını ve buna göre transferleri gerçekleştirdiklerini, şu anda da takımda ki bazı oyuncuların diğer kulüpler tarafından takip altında olduğunu söyledi. Tankut konuşmasında Tabi biz çok iyi bir araştırma yapıyoruz. Sonunda Selescoyu aldık. Kendisi Shaktar Donesk te oynamış bir oyuncu. Bir yıl öncede UEFA kupasında oynamış bir oyuncu. Ben ondan da çok ümitliyim. Koku var yine bizde. Portekiz den transfer ettiğimiz. İnşallah bu sene de bir kaz futbolcumuzu iyi yerlere göndereceğiz diye ümit ediyoruz. Teklif olduğunu çok net söyleyemiyoruz ama takip edildiğini biliyorum dedi.

 TUDORUN ZAMANA İHTİYACI VAR

 Kardemri Karabük spordan Galatasaraya transfer olan ancak istediği sonuçları alamayan İgor Tudorun zamana ihitiyacı olduğunu kaydeden Tankut, bu tür takımlarda bir iki mağlubiyet sonrasında sorunların başladığını, bunun sebebinin ise büyük takımların her zaman şampiyonluğu hedeflediği için olduğuna dikkat çekti. Tankut konuşmasında Şimdi Kardemir Karabük spor şahsım ve yönetim olarak gurur duyduğumuz bir olay. 10 ay oldu. 10 ay önce Türkiye de kimsenin tanımadığı bir hocayı getirip eğer bugün bütün Türkiyenin konuştuğu bir konuma geldiyse burada Kardemir Karabük spor, şahsımın ve yönetim kurulumuzun emeği var. Mutlaka Türkiye ye getirdiğimiz bir ismin başarılı olmasını arzu ederiz. Zamana ihtiyacı var diye düşünüyorum. Kolay değil tabi ki büyük takımlarda hocalık yapmak da çok zor. Aynı zaman da 5-6 maçlık bir periyot olarak da bakmamak gerekiyor. Bizim gibi takımlarda mağlubiyet ne kadar çok olursa olsun, bizim bu seneki hedefimiz lig de kalmaktı. Ama Galatasaray da bir mağlubiyet, ya da iki mağlubiyet hemen hocaları ya da yönetimi tartışma noktasına getirebiliyor. Çünkü oralar da hep hedef şampiyonluktur. Zannediyorum bu bakımdan bir sıkıntı var

 TEKNİK ADAMDAN İLK PARA KAZANAN KULÜBÜZ

 İgor Tudoru Türkiye ye getirmeden önce kimsenin tanımadığını ve Karabük spordan sonra Galatasaray a transferinin büyük başarı olduğunu kaydeden Karabük spor başkanı Feridun Tankut, teknik adamdan para kazanan ilk takım olduklarını söylediği konuşmasında Kardemir Karabük spor olarak da Türkiye de bir ilki gerçekleştirdik. Futbolcudan transfer yaptık. Ben Türkiyenin en büyük transferini de şahsım ve Kardemir Karabük spor olarak gerçekleştirdik. Emenikeyi 300 bin EUROQ ya alıp 9 milyon EURO ya Fenerbahçeye satmıştık. Türk futbol tarihinin en yüksek rakamıdır. Bir 20-30 yıl daha o rakamın yakalanabileceğini tahmin etmiyorum. Hocadan da ilk kez para kazanan takımız. 150 bin EURO da olsa bir para kazandık.Türkiye de bütün hocalar giderken Kulüpten mutlaka tazminat alırlar. Ama ilk defa bir İgor Tudor dan biz tazminat aldık dedi.

 Yapılan konuşmanın ardından Zonguldak Ereğli Spor başkanı Kaan Kocaman Kardemir Karabük spor başkanı Feridun Tankuta Fahri Başkanlık belgesini verirken, Kardemir Karabük spor başkanı Feridun Tankut da Kaan Kocaman a Karabük sporun imzalı formasını hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2017, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER